Konst och blommor blandas i Keukenhof

23 Mar 2017

Den 23 mars 2017 kommer Keukenhof att slå upp portarna för 68:e gången. När de stänger åtta veckor senare kommer omkring en miljon besökare från hela världen att ha besökt den internationella blomsterutställningen. Keukenhof har nu hundra blomsterlöksodlare som förser parken med lökar och fem hundra blomsterodlare deltar i blomstershowen. I höstas planterades ca 7 miljoner vårlökar för hand.

Det ökade intresset för Keukenhof har gjort att det skapats en ny lösning för att parken ska kunna välkomna alla nationella och internationella besökare. En ny entrébyggnad kommer därför att tas i drift den 23 mars. Den transparenta byggnaden kommer att fungera som en inslussningsgate och den upp till 25 meter höga takkonstruktionen spelar en visuellt avgörande roll. Entréhallen har alla önskvärda faciliteter som besökarna behöver. Keukenhofs parkering kan ta emot 4.500 bilar och 1.000 bussar.

Varje år har blomsterparken ett särskilt tema och Keukenhofs tema för 2017 är "Dutch Design". Dutch Design kännetecknas av det sobert holländska i kombination med innovativa lösningar. Kända konstnärer och designers som Mondriaan och Rietveld har lagt grunden för denna stilriktning, ”De Stijl” som firar 100 år i år.

Dutch design ingår i den mosaik av blomsterlökar som är en av höjdpunkterna under temaåret. Dessutom är blomstershowen i Oranje Nassau paviljongen helt i temats stil, och ”Mondriaans trädgård” baseras på de färgglade målningarna av Piet Mondriaan.

Det finns också en frieriträdgård, där den som vill kan passa på att fria till sin själsfrände, eller varför inte passa på att förnya era löften på ett riktigt romantiskt sätt? Det kan knappast bli bättre än mitt i ett moln av blommor, och vilken fotomöjlighet! Den som delar sin bild har dessutom chans att vinna en glittrande diamant från Gassan. Keukenhof är fullt av överraskningar!

www.holland.com