Svømmesesongen starter i Haag

30 Mar 2017

Årets største strandfest i Holland kommer 2017 til Haag, nemlig BonFire Beach Fest som organiseres av Lustr. Arrangementet går av stapelen helt i begynnelsen av strandsesongen, i månedsskiftet april mai, og pågår i to dager. Musikk, kultur og idrettsaktiviteter kommer finne sted på tre ulike plasser mellom Zwarte Pad og havnen i Haag.

Scheveningen er strandbyen like utenfor Haag som arrangerer festen, og besøkes allerede av millioner av turister hvert år som kommer dit for å nyte av kysten utenfor storbyen. Et slikt vakkert og ettertraktet sted er perfekt for en riktig spektakulær åpning av årets strandsesong.

Årets festivaltema er ild. Det passer perfekt for det Scheveningen er kjent for: fyrverkerier og bålbrenning. De som besøker festivalen kan forvente seg teatralske ildshower, poi-dansere, flammeslukere, lysshower og fyrverkerier, tangodans, flamencomusikk og et fakkeltog om natten. I samarbeid med Haags kommune og besøksnæringen i Scheveningen, kommer også den vakre bulevarden og piren involvertes i to-dagers-festlighetene. Arrangørene regner med at mellom 50000 og 100000 besøkende kommer hit under dagene.

Under denne perioden foregår også andre arrangement i Haag, for eksempel Kongens dag den 27. april, som er Hollands nasjonaldag. Da blir det mange gøyale aktiviteter i byens sentrale deler. Den 5. mai er det Hollands nasjonale frihetsdag, noe som feires i Haag med ”Bevrijdingsfestival”: En stor festival med ulike 6 scener for å hylle den hollandske friheten og de største artistene. Dette under temaet ”Frihetens ambassadører”. Arrangementet finner sted i parken Malieveld i Haag og er helt gratis.