Udforsk livet af olieplatform

30 Mar 2017

Siden det nye “Offshore Experience” åbnede i slutningen af 2016 er alle rekorder i løbet af juleperioden blevet slået på Maritime Museum i Rotterdam. Med rekordmange besøgende dagligt, og kun positiv feedback fra pressen og de besøgende, kan vi fastslå, at “offshore experience” har været en stor success for museet. Udstillingen varer i hele syv år, og en ny del vil tilkomme årligt.

Med hjælp af sponsorater fra nogle af de største firmaer inden for rederi- og havnesektoren, har Maritime Museum i Rotterdam haft mulighed for at skabe en interaktiv udstilling, som forklarer mere dybdegående om en af de største og mest innovative industrier i Holland, men også en af de mest ukendte af slagsen. Offshore Experience vil netop ændre på dette ved at tilbyde en spektakulær oversigt over søgningen efter fossilt brændstof og vedvarende energi.

Udstillingen tager nogle af de nyeste teknikker i brug, fx 360° filmprojektion, for på bedste vis at få de besøgende til at føle, at de befinder sig på en rigtig platform på havet. Med hjælp af simuleringsspil og virtuelle verdener kan man lære alt om virksomheden offshore, og hvordan det er på en olieplatform. Fx kan man i et af spillene opleve, hvad der sker, når en helikopter skal lande på en olieplatform ved at lade den besøgende afprøve egne evner i dette i et simuleringsspil. Udstillingen fortæller også historien om Rotterdams berømte havn, de historiske og fremtidens pionerer inden for havnesektoren. Alle, som er fyldt 8 år, kan opleve Offshore Experience, som garanteret bliver en mindeværdig oplevelse for alle.

Den 30. marts åbner der også en ny udstilling i Maritime Museum, som hedder ”Knappe Koppen”. Denne udstilling fortæller ikke blot historien om fire historiske VOC-adventurers, som krydsede havene for at finde nyt land, men også om et stort eventyr fra dette århundrede: André Kuipers. Den eneste aktive astronaut i Holland fortæller om sit job, sin personlighed, og hvordan ”the VOC” inspirerede ham til at rejse ud i rummet.

Begge spændende udstillinger er inkluderede i entréen til Maritime Museum Rotterdam.