Utforska livet på oljeplattformen

23 Mar 2017

Sedan nyheten ”offshore experience” öppnade i slutet av 2016 slogs alla rekord på Maritime Museum i Rotterdam under jullovet. Med rekordmånga besökare per dag och enbart positiv feedback från pressen och besökarna kan vi sannerligen säga att ”offshore experience” varit en enorm succé för muséet.  Utställningen kommer att pågå i sju år, och en ny del kommer att tillkomma årligen.

Med hjälp av sponsring från några av de ledande företagen inom rederi- och sjöfartsektorn, har Maritime Museum i Rotterdam haft möjlighet att skapa en interaktiv utställning som förklarar mer om en av de största och mest innovativa industrierna i Nederländerna, men också en av de mest okända. ”Offshore experience” vill ändra på det genom att ge en spektakulär översikt över sökandet efter fossila bränslen och förnybar energi.

Utställningen tar några av de allra nyaste teknikerna i bruk, såsom 360° filmprojektion, för att få besökarna att känna som om de var på en riktig plattform ute till havs. Med hjälp av simulationsspel och virtuella världar kan besökarna lära sig allt om verksamheten offshore och hur det fungerar på en oljeplattform. Till exempel lär ett av spelen besökarna hur det fungerar när en helikopter ska landa på en oljeplattform genom att låta dem göra det själva i en av simulatorerna.  Utställningen berättar också historien om Rotterdams berömda hamn, de historiska pionjärerna och morgondagens pionjärer inom den marina sektorn. Alla som är 8 år eller äldre kan njuta av ”offshore experience” som garanterat blir en minnesvärd upplevelse för alla.

Den 30:e mars kommer det också att öppna en ny utställning i Maritime Museum som heter ”Knappe Koppen”. Denna utställning berättar inte bara historien om 4 historiska VOC-adventurers som korsade haven för att finna nytt land, men också om ett stort äventyr från det aktuella århundrandet: André Kuipers. Den enda aktiva astronauten i Holland berättar om sitt arbete, sin personlighet och hur ”the VOC” inspirarande honom att resa i rymden.

Både de spännande utställningarna är inkluderade i inträdet till Maritime Museum Rotterdam.

www.holland.com