Utforske livet på en oljeplattform

30 Mar 2017

Når nyheten ”Offshore Experience” åpnet i slutten av 2016, ble alle tidligere besøksrekorder slått. Dette på Maritime Museum i Rotterdam. Med rekordmange besøkende hver dag og bare positiv feedback fra publikum og presse, kan vi med sikkerhet si at ”offshore experience” har vært en enorm suksess for muséet. Utstillingen kommer pågå i sju år, og nye deler skal årlig tilkomme.

Ved hjelp av sponsorer fra noen av de ledende bedriftene innenfor rederi- og sjøfartssektoren, har Maritime Museum i Rotterdam hatt muligheten til å skape en interaktiv utstilling som forklarer mer om en av de største og mest innovative industriene i Holland. Samtidig er den også en av de mer ukjente. ”Offshore Experience” ønsker å endre på det gjennom å gi en spektakulær oversikt over søket etter fossile brensel og fornybar energi.

Utstillingen tar i bruk noen av de aller nyeste teknikkene. 360° filmprojeksjon gir de besøkende en følelse av å være ute til havs på en riktig plattform. Ved hjelp av simulasjonsspill og virtuell virkelighet, kan publikum lære seg alt om offshore-virksomheten og hvordan livet fungerer på en oljeplattform. For eksempel får de besøkende gjennom et av spillene lære hvordan det er når et helikopter skal lande på en oljeplattform. Dette gjennom å selv få utføre landingsprosedyren i en av simulatorene. Utstillingen forteller også historien om Rotterdams berømte havn, de historiske pionerene, samt morgendagens pionerer innen den maritime sektoren. Alle som er 8 år eller eldre kan nyte av ”Offshore Experience” som garantert blir en minnerik opplevelse.

Den 30. mars åpner en ny utstilling på Maritime Museum. Den heter ”Knappe Koppen” og forteller ikke bare historien om fire historiske eventyrere fra Det nederlandske ostindiske kompaniet som krysset havet for å finne nytt land, men også om et stort nåtidseventyr: André Kuipers. Den eneste aktive astronauten i Holland forteller om sitt arbeid, sin personlighet og om hvordan gamle dagers eventyrere inspirerte ham til å reise i verdensrommet.

De to spennende utstillingene fins på en og samme billett hos Maritime Museum i Rotterdam.