Vær med på Hollands største festdag

9 Mar 2016

Det kan nok ikke blir mer fest i Holland enn hva det blir på Koningsdag! Etter at dronning Beatrix for tre år siden abdiserte og lot sønnen Willem-Alexander ta over, er det han som feires, og det skjer den 27. april.

Denne dagen slår hollenderne ut håret i en oransje ekstase der bare fantasien setter grenser. Organiserte parader og aktiviteter for barn blandes med gatemusikanter og fester på privat initiativ. Aller helst tar hollenderne med seg noen gode venner ombord på en liten båt og driver rundt på kanalene. Det kan bli så mange båter at det knapt går å ta seg fram. Men det spiller mindre rolle, det er den gode stemningen som teller!

Kongefamilien deltar også i festlighetene. Det skjer på ulike steder i landet hvert år, og i år er det hansabyen Zwolle som får kongelig besøk. Med sitt gamle, store sentrum og sine mange historiske bygninger, er Zwolle en av Hollands vakreste byer. Både innbyggere og besøkere kan se fram til en praktfull feiring.

Under Koningsdag arrangeres også loppemarkeder over hele landet. Det er ellers ikke lov å selge ting uten tillatelse i Holland, men akkurat denne dagen gjøres et unntak. Dette er dagen i året om du vil gjøre et riktig røverkjøp!

www.holland.com