Världens sötaste kanin fyller 60 år

64 Visningar

den 10 mars 2015

Världens sötaste kanin fyller 60 år

För sextio år sedan satt den holländske illustratören och grafiska formgivaren Dick Bruna vid sitt skrivbord hemma i Utrecht och skapade Miffy

project.article_preview_link
Miffy

For 60 år siden sad den hollandske illustrator og grafiske designer Dick Bruna ved sit skrivebord hjemme i Utrecht og skabte Miffy. Med 85 millioner solgte bøger i over 40 lande er den tegnede kanin, som hedder Nijntje på hollandsk, nu en verdensberømthed.

Den evigt unge Miffys 60 års-fødselsdag er den 21. juni, og på samme dag åbner udstillingen 60 år med Miffy på Utrechts Centraal Museum.

Udstillingen er primært egnet til familier med små børn (2-6 år). Børnene får lov til ‘at komme hjem’ til Miffy og være med til at fejre hendes fødselsdag, selvfølgelig sammen med hendes familie og venner. Resten af udstillingen er passer de voksne besøgende med et tilbageblik på Miffys 60 år lange liv fra 1955 til 2015.

Siden 2006 har Miffy haft sit eget hus overfor Centraal Museum i Utrecht. I Dick Bruna-huset, opkaldt efter Miffys skaber, findes Bruna-samlingen, doneret af Dick Bruna til Centraal Museum. Kollektionen består af ikke mindre end 7.000 værker, herunder børnebøger, bogomslag og plakater skabt af Dick Bruna til organisationer som Amnesty International og Røde Kors.

Miffy findes også andre steder i Utrecht. Den lille kanin har fået en plads opkaldt efter sig, Nijntje Pleintje. Det røde lys ved fodgængerovergangen på Lange Vliestraat har Miffy-kaniner i stedet for de sædvanlige lyskryds-mænd, der viser, hvornår du må over gaden. Vil du have en Miffy med hjem, er der masser af forskellige Miffy-ting til salg på turistkontoret på domkirken.

www.centraalmuseum.nl