Foto: © Robin Nieuwenkamp via Shutterstock

Dierentuinen

Dierentuinen in Nederland zijn er in alle soorten en maten, elke liefhebber kan hier zijn favoriete beesten ontmoeten én je vindt ze verspreid over alle provincies. Verwonder je over de bijzondere diersoorten van over de hele wereld. Weer of geen weer, een dagje naar de dierentuin is altijd een goed idee! Bekijk de leukste dierentuinen in Nederland.

Beleef onderwater, in de bomen, het woestijnrijk en de poolkap

Kom aapjes kijken, vogels spotten en verdwalen in de jungle in de mooiste dierentuinen van Nederland. Een dierentuin is tegenwoordig gelukkig geen verzameling kooien met hekken eromheen. Er worden voor de dieren hele leefgebieden gemaakt, waarin ze zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen. Verwonder je over het dierenrijk, van leeuwen tot spinnen en van tropische vissen tot olifanten en apen. Je kunt ook vaak met een boot of bus of ander vervoer door het dierenpark, de looppaden zijn zowel avontuurlijk gemaakt als geschikt voor rolstoelen. Met binnenspeeltuinen, voedermomenten, demonstraties en uitleg over de dieren. Echt een uitje met de hele familie!

Baby-panda’s en aapjes op je schouder

Een van de meest populaire dierentuinen is Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar in 2020 een baby-panda is geboren. Niet ver daar vandaan ligt de bekende dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem. Hang zelf de beest uit in de jungle, maak pret met de stokstaartjes en bekijk ijsberen en pinguïns onder water. Een heerlijk park met aapjes is de Apenheul. Deze vrolijke dieren vind je ook in vele andere dierentuinen. Ga bijvoorbeeld naar Dierenpark Amersfoort of Gaia Zoo, Dierenrijk (dierenrijk.nl) of Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Papegaaien voeren en op expeditie

In Blijdorp kun je in één dag naar Azië, Afrika en Noord-Amerika. In WILDLANDS ga je zelfs op expeditie naar Antarctica! SEA LIFE in Scheveningen is bescheiden in omvang, maar zeker leuk voor een bezoek en inkijkje in het zeeleven van de Noordzee. Voor meer waterleven, met pinguïns en zeehonden, zijn ook AquaZoo, Ecomare en het Zeehondencentrum Pieterburen een aanrader. Vogelpark Avifauna (avifauna.nl) is een van de mooiste dierentuinen voor vogelliefhebbers. Geniet van de roofvogelshows en ga zelf de papegaaien voeren. Kortom, een dagje naar de dierentuin is een spannend en ontspannend dagje uit.

Dierentuinen in Noord-Holland

Categorie: Lezen

Ecomare

Bekijk zeehonden van heel dichtbij.

Ronald van Weeren
Categorie: Lezen

Dierenpark Artis

Een fantastisch familie-uitje: ontdek de wonderen der natuur in Dierenpark Artis in Amsterdam.

Dierentuinen in Zuid-Holland

Categorie: Lezen

SEA LIFE Scheveningen

Bekijk de mooiste vissen en leer alles over de onderwaterwereld.

Ga op wereldreis en sta oog in oog met wilde dieren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Dierentuinen in Gelderland

Categorie: Lezen

Apenheul

Eindelijk een dierentuin waar de dieren de baas zijn.

Categorie: Lezen

Dolfinarium

Bekijk de vele mooie vissen en zee-zoogdieren met de kinderen.

Categorie: Lezen

Burgers’ Zoo

Ontdek Burgers’ Zoo en zie onder meer haaien, tijgers en slangen in hun eigen leefomgeving.

Op safari in het dierenpark

Wil je nog meer avontuur in het dierenpark, bezoek dan WILDLANDS in Drenthe of de Beekse Bergen in Noord-Brabant. In een safaribus of met de auto rijdt je dwars door ‘Afrika’ of je vaart met een boot over de rivier. Krokodillen, leeuwen, giraffes en nijlpaarden... je ziet wilde dieren heel dichtbij, maar altijd op een veilige manier. In de Beekse Bergen kun je zelfs overnachten en met geluk zie je dan ’s ochtends voor je eigen lodge de dieren drinken in de waterpoel.

Een dagje uit, met kinderen of even lekker weg in Nederland? Bekijk onze tips voor uitjes en leuke dingen om te doen: natuur, musea, mooie plaatsen en nog veel meer. Lees meer
Categorie: Thema

Dagje uit in Nederland

Bekijk ook deze tips voor een vakantie met kinderen:

Categorie: Thema

Pretparken in Nederland

Kom naar de leukste pretparken van Nederland en beleef een spannende dag vol achtbanen, speeltuinen en waterpret.

Musea speciaal voor kinderen, en voor hun (groot)ouders.