Foto: © Walibi Holland

Pretparken in Nederland

Een bezoek aan een pretpark staat garant voor een geslaagde dag. In Nederland zijn verschillende pretparken voor de allerkleinsten maar ook de wat oudere kinderen kunnen hier terecht in achtbanen, speeltuinen, draaimolens of waterparken. Bekijk hier de beste pretparken van Nederland.

Roetsjen, glijden en gillen maar...

Kom langs en bekijk Rotterdam, de haven en de Nederlandse polders in het klein bij Miniworld Rotterdam.

Julianatoren
Pretparken

Julianatoren

Kom naar het familiepretpark bij Apeldoorn. Maak een rit in de Achtbaan of bezoek het slot van Dracula.

Pretparken

Linnaeushof

Klimmen en klauteren. In Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa, zijn uw kinderen uren zoet.

Ben je klaar voor de griezeligste show van Holland?

Rijksmuseum Amsterdam
Pretparken

Madurodam

De miniatuurstad die laat zien waarom Holland zo bijzonder is.

Pretparken

Walibi Holland

Geniet van vele achtbanen en attracties voor het hele gezin.

Pretparken

Archeon

Laat de Nederlandse geschiedenis tot leven komen!

Pretparken

De Efteling

Bezoek het grootste themapark van Nederland en geniet van een wereld vol sprookjes en de leukste attracties.

Geniet van de leukste attracties met het hele gezin.

Meer dan 30 attracties, een waterpark en luxe ingerichte huisjes waar u kunt blijven slapen.

Ontdek dit leuke park vol bijzondere attracties vlakbij Den Haag.

Sensationele achtbanen en het beste zwembad van Europa.

De leukste pretparken in Nederland

Door heel Nederland kunt u met uw kinderen de leukste pretparken bezoeken: voor de kleinste peuters maar ook voor echte waaghalzen. Houdt u van snelle achtbanen of bezoekt u liever een sprookjesbos? Bekijk hier welk pretpark bij u past.

Pretparken voor peuters

Zijn uw kinderen nog net iets te klein voor wilde achtbanen? Veel pretparken hebben ook attracties voor peuters. Bezoek bijvoorbeeld Amusementspark Tivoli, Familiepark DrievlietLinnaeushof of Juliana Toren. Springen op een springkussen, met water spelen of mee met een treintje maken een bezoek aan deze pretparken tot een onvergetelijke dag.

Spannende pretparken

Alleen geschikt voor waaghalzen: de hoogste en snelste achtbaan van Nederland en België vindt u in Walibi Holland. U bereikt hierin een snelheid van wel 106 kilometer per uur. Ook in pretparken als de EftelingAvonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen kunt u uw hart ophalen als u van spannende attracties houdt. Leuk om te weten: de beroemde achtbaan De Python in de Efteling rijdt tegen het einde van de dag nog sneller dan in de ochtend. Dit komt omdat de olie in de wiellagers dan beter zijn opgewarmd.

Beleef de geschiedenis

Wat is er nou leuker dan in de huid kruipen van een historisch figuur? In Archeon beleven kinderen de tijd van de Romeinen of prehistorie. Bezoekt u het Arsenaal, dan worden uw kinderen een echte piraat. Niet alleen kunnen uw kinderen hier spelen en hun fantasie gebruiken, de parken zijn ook nog eens ontzettend leerzaam.

Slapen in een pretpark

Vakantiepark Slagharen is over verschillende delen van het gelijknamige attractiepark verdeeld. De accommodaties zijn er in verschillende thema's. Voor de kids ideaal terwijl er ook voor volwassenen veel te doen is in de natuurrijke omgeving.

Bosrijk is al 4x op rij uitgeroepen tot beste vakantiepark van Nederland. De accommodaties zijn helemaal in stijl van de Efteling en liggen op loopafstand van het park.

Een dagje uit, met kinderen of even lekker weg in Nederland? Bekijk onze tips voor uitjes en leuke dingen om nu te doen: natuur, musea, mooie plaatsen en nog veel meer. Lees meer

Op stap met de familie?

Attracties

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Musea speciaal voor kinderen, en voor hun (groot)ouders.