Waarom gaan?

Den Haag is de enige grote stad met strand direct aan de Noordzeekust. De stad heeft vele monumenten, chique hotels en een politiek hart. Op het historische Binnenhof is de regering van Nederland gevestigd en op het Noordeinde bevindt zich het werkpaleis van de koning. U kunt er prachtige kunstmusea bezoeken en een dagje high class shoppen. De tram brengt u in twintig minuten van het centrum naar Scheveningen of Kijkduin, waar u geniet van zon, strand en zee.

Dingen om te doen

Bekijk alle activiteiten

Eten en drinken

Strijk neer op een van de terrassen op het Plein of de Grote Markt en geniet van de vele smaken van Den Haag. Met twee sterrenrestaurants, verse vis uit Scheveningen en de Aziatische invloeden van China Town en de voormalige koloniën valt er van alles te beleven.

Eten & drinken

7x restaurants in Den Haag

Ontdek de lekkerste en leukste restaurants in de mooie stad Den Haag.

© Nguyen Linh - Unsplash
Eten & drinken

Verse vis uit de Noordzee

Proef de beste Noordzeevis, die door de Nederlandse vissers wordt gevangen en dezelfde dag nog op uw bord ligt.

Eten & drinken

Cafés en terrassen in Den Haag

10x leukste cafés en terrassen van Den Haag.

Overnachten

Zes unieke overnachtingsmogelijkheden in Den Haag

Beleef een onvergetelijk verblijf in Den Haag in een unieke accommodatie.

Hotels in The Hague

Discover The Hague’s broad range of hotels and book yours right away.

Natuur

Hotels in Scheveningen

Ontdek de mooie badplaats Scheveningen en boek hier uw hotel!

Bewonder de grootste collectie Mondriaans in Den Haag

Bewonder de grootste collectie Mondriaans ter wereld en sta oog in oog met zijn onvoltooide meesterwerk, de Victory Boogie Woogie.

Lees meer

Onze tips

Over Den Haag

Den Haag is één van de meest bijzondere steden van Nederland. Niet alleen omdat hier onze regering is gevestigd, maar ook door de vele monumenten, historische buurten en ligging nabij de kust. Den Haag staat ook bekend als ‘Koninklijke stad aan de zee’ en wordt de residentiestad genoemd, door de vele leden van het Koninklijk Huis, die woonachtig zijn in het chique Den Haag.

Aan het Plein en de Grote Markt liggen volop gezellige horecagelegenheden, waar het alle dagen van de week bruist. Het winkelaanbod is even zo gevarieerd als de stad zelf; u vindt er alles van luxe warenhuizen en bekende wereldmerken tot en met gezellige straten vol boetiekjes en snuisterijenwinkels. Daarnaast biedt Den Haag veel kunst en cultuur van wereldniveau.

Tot slot bewijst Den Haag dat een moderne skyline en een historische binnenstad goed met elkaar samen kunnen gaan. Een verwennerij is het strand van Scheveningen, de bekendste badplaats aan de Nederlandse kust, waar je in de zomer kunt zonnebaden en in de winter kan uitwaaien. Met attracties als Madurodam en het Omniversum is Den Haag ook voor het jonge publiek een feest. Echt, u bent niet klaar met Holland voor u Den Haag heeft gezien!

Waar is wat?

Den Haag tickets

Bestel uw toegangskaarten voor Den Haagse musea & attracties in onze ticketshop en bespaar direct op combinatiedeals!

Vervoer in Den Haag

Met het openbaar vervoer
Met een The Hague Travelcard reist u drie dagen met de tram of de bus. In slechts 20 minuten bent u op het strand van Scheveningen.

Met de auto
Maak gebruik van een van de ‘parkeerroutes’ naar het centrum van Den Haag. Of parkeer op een Park en Ride-terrein vlakbij Den Haag en reis verder met het OV.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.