Breda people are strolling through center
Breda people are strolling through center
Foto: © Trabantos via Shutterstock

Breda

Waarom gaan?

Breda is een gezellige bourgondische stad in het zuiden van Nederland. Bezoek de historische monumenten uit de Nassautijd zoals de Grote Kerk, het Begijnhof en Kasteel Breda. Je kunt er heerlijk winkelen en genieten van de vele leuke cafés en restaurants. Ontdek Breda, de ideale stad voor een lang weekend weg.

Zien & doen

Voel de invloed van het koningshuis in Nassaustad Breda. Wij hebben de mooiste vorstelijke plekken voor u op een rij gezet.

Evenement

Breda Jazz Festival

26 mei 2022 tot en met 29 mei 2022 Breda

Bezoek het oudste en grootste jazzfestival van Nederland met gratis buitenconcerten.

Kasteel Bouvigne is een sprookjesachtig kasteel ten zuiden van Breda omgeven door bijzondere tuinen.

Eten & drinken

In Breda tref je de fameuze Bourgondische gezelligheid. Ontdek de restaurants, pleinen en terrassen van Breda. Ben je liefhebber van speciaalbieren, dan mag een bezoek aan Café de Beyerd niet ontbreken. Met een eigen brouwerij en meer dan honderd bieren op de kaart.

Ontdek de bourgondische stad Breda met fantastische restaurants.

Breda heeft heerlijke cafés en terrassen op leuke pleinen in de historische binnenstad.

Van asperges, aardbeien, ansjovis, appels tot zelfs kaviaar.

Overnachten

Unieke hotels in Breda, zoals een Mongoolse ger en een verbouwd klooster, geven uw bezoek een vleugje magie.

Ontdek Bourgondisch Breda en blijf een nachtje slapen in het unieke Hotel Nassau, gevestigd in een prachtig monumentaal pand hartje centrum. Geniet van een van de culinaire gerechten in restaurant Liefdesgesticht in het voormalige klooster. Breda, Noord-Brabant

Shoppen in Breda

Breda is een heerlijke winkelstad vol leuke winkels, toffe boetieks en hippe lunchrooms.

Lees meer

Informatie over Breda

Breda is de belangrijkste Nassaustad van Nederland en is hiermee nog rijk aan vele mooie monumenten uit deze periode zoals de Grote Kerk. Breda is de 9e grootste stad van Nederland en is gelegen in de provincie Noord-Brabant. Naast de rijke historie staat Breda eveneens bekend als bourgondische stad met vele cafés, terrassen en geweldige restaurants. Ook is Breda een heerlijke winkelstad met uitgebreid aanbod aan bijzondere winkels en speciaalzaken.

Bekijk de kaart en plan je bezoek

Vervoer in Breda

Met het openbaar vervoer

Breda is goed bereikbaar met trein en bus. Met de Flix Bus reis je ook gemakkelijk naar Amsterdam of naar vliegvelden in Brussel en Eindhoven.

Met de auto

Een groot deel van het centrum geldt betaald parkeren. Je voert bij de betaalautomaat het kenteken van jouw auto in.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kun je op bijna elke plek komen. Je kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen