Foto: © VisitBrabant

Waarom gaan?

’s-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, is een heerlijke stad vol prachtige eeuwenoude monumenten en mooie musea zoals het NoordBrabants Museum met onder meer werken van Vincent van Gogh en het Jheronimus Bosch Art Center waar u alles te weten komt over de beroemdste inwoner van de stad: Jheronimus Bosch. Daarnaast biedt de historische binnenstad vele leuke winkels en staat Den Bosch ook bekend om de gezellige cafés, terrassen en restaurants. Kortom Den Bosch is een aanrader voor een lang weekend weg!

Zien & doen

Eten & drinken

In de gezellige binnenstad van Den Bosch vindt u allerlei winkels, cafés en restaurants dicht bij elkaar. Hét restaurantstraatje van de stad ligt vlakbij het half overkluisde riviertje de Binnendieze, dat dwars door het centrum stroomt. Een echte lekkernij uit Den Bosch is de Bossche Bol. Proeven!

Eten & drinken

4x restaurants in Den Bosch

Ontdek de bourgondische stad Den Bosch met fantastische restaurants.

Eten & drinken

De streekproducten van Noord-Brabant

Van asperges, aardbeien, ansjovis, appels tot zelfs kaviaar.

Overnachten

De mooiste wandelroute door Den Bosch

Bekijk de mooiste standbeelden en leer meer over de betekenis.

Lees meer

Informatie over Den Bosch

Den Bosch, ook wel ’s-Hertogenbosch genoemd, ligt in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om de historische gebouwen, mooie musea en gezellige horeca. Niet voor niets is Den Bosch al vier keer (2010, 2011, 2012 en 2013) uitgeroepen tot meest gastvrije stad van Nederland.

Cultuur en gezelligheid in Den Bosch
Voor kunst- en cultuurliefhebber is Den Bosch de stad bij uitstek. Zo zijn er maar liefst 7 musea te vinden in de stad. Van Het NoordBrabants Museum met werken van Vincent van Gogh, tot het Jheronimus Bosch Art Center, gewijd aan de beroemdste inwoner Jheronimus Bosch van de stad. Daarnaast kunt u de binnenstad verder ontdekken langs prachtige gevels. De grote trekpleister van de stad is de indrukwekkende Sint Janskathedraal en zeker een bezoekje waard! Naast de architectuur biedt de binnenstad van Den Bosch ook veel gezelligheid met leuke winkels en cafés en restaurants voor een lekker hapje en drankje.

Waar is wat?

Vervoer in Den Bosch

Met het openbaar vervoer
Vanuit Amsterdam en Utrecht reist u met een rechtstreekse treinverbinding naar Den Bosch. Een gratis binnenstadsbus rijdt een vaste route door de stad. U kunt in- en uitstappen waar u wilt.

Met de auto
Vanuit Eindhoven Airport bent u al binnen een klein half uur in Den Bosch.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Deze steden kunt u binnen een uur rijden ook bezoeken: