Den Bosch

’s-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, is een heerlijke stad vol prachtige eeuwenoude monumenten en mooie musea zoals het NoordBrabants Museum met onder meer werken van Vincent van Gogh en het Jheronimus Bosch Art Center waar u alles te weten komt over de beroemdste inwoner van de stad: Jheronimus Bosch. Daarnaast biedt de historische binnenstad vele leuke winkels en staat Den Bosch ook bekend om de gezellige cafés, terrassen en restaurants. Kortom Den Bosch is een aanrader voor een lang weekend weg!

Dagje in Den Bosch
Laad foto's

4x restaurants in Den Bosch

Ontdek de bourgondische stad Den Bosch met fantastische restaurants.

Lees meer
Ontdek typisch Den Bosch

Informatie over Den Bosch

Den Bosch, ook wel ’s-Hertogenbosch genoemd, ligt in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om de historische gebouwen, mooie musea en gezellige horeca. Niet voor niets is Den Bosch al vier keer (2010, 2011, 2012 en 2013) uitgeroepen tot meest gastvrije stad van Nederland.

Cultuur en gezelligheid in Den Bosch

Voor kunst- en cultuurliefhebber is Den Bosch de stad bij uitstek. Zo zijn er maar liefst 7 musea te vinden in de stad. Van Het NoordBrabants Museum met werken van Vincent van Gogh, tot het Jheronimus Bosch Art Center, gewijd aan de beroemdste inwoner Jheronimus Bosch van de stad. Daarnaast kunt u de binnenstad verder ontdekken langs prachtige gevels. De grote trekpleister van de stad is de indrukwekkende Sint Janskathedraal en zeker een bezoekje waard! Naast de architectuur biedt de binnenstad van Den Bosch ook veel gezelligheid met leuke winkels en cafés en restaurants voor een lekker hapje en drankje.

Bereikbaarheid Den Bosch
Vanuit Amsterdam en Utrecht reist u met een rechtstreekse treinverbinding naar Den Bosch. Den Bosch ligt erg centraal voor een bezoek aan de steden Tilburg en Breda. Vanuit Eindhoven Airport bent u al binnen een klein half uur in Den Bosch.

Kaart van Den Bosch