© Frank Magdelyns via Pixabay

Waarom gaan?

Vlakbij het strand, aan de rivier het Spaarne, ligt Haarlem met z'n vele monumentale panden en schitterende oude pleinen. U kunt er heerlijk dwalen door kleine straatjes langs historische panden van bouwmeester Lieven de Key. U bezoekt bijzondere musea als het Frans Hals Museum of Teylers Museum en u geniet er van talloze leuke café's en restaurants. Niet voor niets wordt Haarlem de meest Vlaamse stad van het noorden genoemd.

Dingen om te doen

Eten en drinken

In Haarlem barst het van de lunchrooms, koffiebars, cafés, speciaalzaken en restaurants. De stad viert haar culinaire identiteit elk jaar met het festival Haarlem Culinair. Het centrum is een fijn wandelgebied waar u winkels, musea en restaurants dichtbij elkaar vindt.

Eten & drinken

Restaurants in Haarlem

Bezoek Haarlem met een lege maag, want de stad heeft een rijk culinair aanbod vol verrukkelijke hoogtepunten.

Instagram @Missamarone_ontour
Evenement

Haarlem Culinair

  • 1 aug tot en met 4 aug
  • Haarlem

Kom genieten van het beste van talloze restaurants tijdens Haarlem Culinair.

© Van Wees

Geheimen van Haarlem

Alle geheimen van Haarlem worden prijsgegeven voor een nog mooier bezoek aan de stad.

Lees meer

Vervoer in Haarlem

Met het openbaar vervoer
Haarlem heeft twee treinstations en een busverbinding met Schiphol Airport. Voor fietsen zijn er gratis bewaakte fietsenstallingen.

Met de auto
In het centrum is weinig parkeerplek op straat. Komt u met de auto, volg de p-route naar de diverse parkeergarages.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.