Wat te doen in Leiden - Holland.com

Waarom gaan?

Leiden is de universiteitsstad die vooral bekend staat als de geboortegrond van Rembrandt. Hier zette de wereldberoemde oude meester zijn eerste stappen naar een fabelachtig schilders bestaan. Maar Leiden heeft nog veel meer te bieden…

Zien & doen

Bekijk alle activiteiten

Eten & drinken

Ontdek de restaurants, pleinen en terrassen van Leiden. Deze studentenstad heeft vele verrassende, hippe en goed betaalbare restaurants. In het centrum liggen de terrasboten midden in de gracht. Extra genieten dus van een hapje en drankje op deze locatie.

Eten & drinken

Restaurants in Leiden

Maak een keuze uit deze lijst met toprestaurants en ga lekker uit eten in Leiden.

Shoppen

Markt van Leiden

Iedere zaterdag staat de leukste markt van het land in het centrum van Leiden.

Overnachten

5x uniek overnachten in Leiden

Wellnesshotel, landgoed, je eigen appartement en nog 2 bijzondere locaties: ontdek het hier!

Evenementen in Leiden

Geheimen van Leiden

Ontdek Leiden door de ogen van de lokale bevolking met deze reeks geheimen van de stad.

Lees meer

Leiden details

Leiden is de universiteitsstad die vooral bekend staat als de geboortegrond van Rembrandt. Hier zette de wereldberoemde oude meester zijn eerste stappen naar een fabelachtig schilders bestaan. Maar Leiden heeft nog veel meer te bieden…

De eeuwenoude binnenstad telt, op Amsterdam na, de meeste waterwegen en bruggen. Iedere zomer trekt er een groot waterballet aan boten en andere varende voertuigen door de grachten van Leiden. Ook wordt de binnenstad van Leiden gekenmerkt door herenhuizen, universiteitsgebouwen en musea met verrassende tentoonstellingen. Hoe kan het ook anders dan dat een studentenstad overloopt van de leuke terrassen, restaurants en cafés.

In de nabije omgeving van Leiden valt ook van alles te beleven. Zeilen op de Kagerplassen, zonnebakken op het strand van Katwijk of fietsen door de Bollenstreek. Al deze iconen van Holland liggen op nog geen half uur fietsen van het centrum van Leiden. Kortom, genoeg redenen voor een bezoek aan Leiden.

Waar is wat?


Vervoer in Leiden

Met het openbaar vervoer

Leiden ligt centraal tussen Den Haag en Amsterdam en twee internationale luchthavens in. Het is een echte fietsstad, huur een fiets op het treinstation.

Met de auto

De binnenstad is autoluw, maar rondom is ruime parkeerplek. Een gratis busje rijdt vanaf parkeerterrein Haagweg naar het centrum.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen