Provincie Zeeland

Waarom gaan?

Ontdek de bijzondere provincie Zeeland. U geniet hier van de mooiste stranden met helder water, culinaire hoogstandjes uit de zee zoals mosselen en kreeft. Boek uw eigen vakantiehuisje en ontdek de rijke natuur en geschiedenis. Wilt u alles weten over Zeeland? Ga dan naar een van de musea of ontdek alles over de Deltawerken in Deltapark Neeltje Jans.

Dingen om te doen

© MuZEEum
Musea

muZEEum

Het Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen.

© Bevrijdingsmuseum Zeeland

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Leer meer over de cruciale rol die Zeeland speelde bij de bevrijding van Nederland.

Attracties

Wadlopen in Zeeland

Ontdek dan ‘Het Verdronken Land van Saeftinghe’.

Eten en drinken

Als één provincie in Nederland bekend staat om zijn gerechten uit de Noordzee is het Zeeland wel. Mosselen, oesters en de dagverse vis komt hier puur op uw bord. Geniet van de zilte smaken en lokale producten of laat u eens verrassen met een keuze van de chef. Zeeland heeft het hoogst aantal Michelin-sterren restaurants.

Overnachten

Populaire plaatsen in Zeeland

Ontdek de mooiste plaatsen van Zeeland zoals Domburg, Renesse, Oostkapelle en andere plaatsen.

Lees meer

Onze tips:

Meer informatie over Zeeland

In Zeeland geniet u van alles wat de zee te bieden heeft. Populaire plaatsen als Domburg, Yerseke en Renesse liggen vlak bij populaire stranden. U geniet van culinaire hoogstandjes direct uit de zee en u bezoekt hier een van Nederlands hoogtepunten in de voortdurende strijd met het water: de Deltawerken.

Meer doen in Zeeland

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Zeeland? Ga dan naar het Zeeuws Museum in Middelburg en het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Hier ontdekt u alles over bijvoorbeeld de Watersnoodramp of de cruciale rol die Zeeland speelde bij de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. In MuZEEum Vlissingen leert u alles over het rijke maritieme verleden van de provincie. 

Overnachten in Zeeland

De beste manier om Zeeland te ontdekken is vanuit uw eigen vakantiehuisje of hotel. Kijk snel bij het aanbod om uw meest geschikte overnachting te boeken: direct aan het strand, midden in de natuur of met luxe faciliteiten zoals een wellnesscentrum en spa.

Bereikbaarheid van Zeeland

De provincie Zeeland is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Vanuit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan er directe treinen naar plaatsen als Goes, Yerseke, Middelburg en Vlissingen. Vanaf Amsterdam reist u in ongeveer 2,5 uur naar Zeeland, vanaf Rotterdam in 1,5 uur.

Tussen de dorpjes rijden bussen. Ook zijn er een aantal veerboten om passagiers naar de verschillende eilanden te brengen.

Ontdek de Deltawerken

Lees meer over de unieke constructie die gebouwd werd na de Watersnoodramp van 1953.

De stranden van Zeeland

De uitgestrekte goudgele stranden van Zeeland behoren tot de mooiste, schoonste en veiligste stranden van Nederland.

Waar is wat?