Zuid-Holland

Golfclub & Countryclub Liemeer

Adres:
Golfpad 1
2441EW Nieuwveen
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Golfclub & Countryclub Liemeer is een relatief jonge baan, die 2006 werd geopend. De 27 holes van Golfclub Liemeer hebben alle kenmerken van een echte parkbaan. Bos en waterpartijen wisselen elkaar af in een Hollands polderlandschap. De golfbaan van Golfclub Liemeer is ontworpen door Alan Rijks, een van de meest toonaangevende golbaanarchitecten van Nederland. Rijks heeft met Golfclub Liemeer opnieuw aangetoond dat golfplezier en natuur hand in hand met elkaar samengaan.

De golfbaan van Liemeer

Gelegen in een polder met veel waterpartijen en wind die over de greens waait, is Golfclub Liemeer een typisch Hollandse golfclub. Door het glooiend duinlandschap met helmgras wordt u afgeschermd van andere banen en spelers. U heeft het gevoel de hele golfbaan alleen tot uw beschikking te hebben.

Hole 12 is een genot voor iedere golfliefhebber, waar u alle risico’s kunt nemen en makkelijk ‘birdies’ of ‘dubbel bogeys’ maken. Hole 18 is daarentegen een uitdagende hole met waterpartijen en bunkers. Als het terras vol zit, heeft u het gevoel aan een Open deel te nemen.

Flora en fauna rondleidingen

De golfbaan beschikt over het ‘Committed to Green’ ecolabel en laat de natuur op sommige plaatsen in de golfbaan zijn vrije gang gaan. U kunt afspraken maken bij Golfclub Liemeer om een rondgang over de baan te maken onder begeleiding van een gids, die u attendeert op de lokale flora en fauna.

Na een golfpartij of een rondleiding kunt u aanschuiven voor een borrel, lunch of diner in De Heeren van Liemeer; een restaurant direct gelegen aan de Golfclub & Countryclub Liemeer.  Golfclub Liemeer is gelegen in de provincie Zuid-Holland en in 40 minuten te bereiken met de auto vanuit Amsterdam en Den Haag.

Vond je dit interessant? Ontdek meer