Veluwe

Ontdek de Veluwe met haar prachtige natuurparken als Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom, beroemde musea als het Kröller-Müller Museum en Paleis Het Loo, sfeervolle stadjes, heerlijke restaurants, en vele dierenparken; op de Veluwe kunt u eindeloos genieten.

Ontdek de Veluwe

Accommodatie in Gelderland

Hotels in Arnhem en Nijmegen of vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het gevarieerde aanbod van accommodatie in deze provincie.

Lees meer
Activiteiten op de Veluwe

De Stijl in het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is de schatkamer van De Stijl. Ontdek hoe cultuur en natuur samenkomen op de Veluwe.

Lees meer
Bekijk deze video: Goedemorgen

Nederland heeft talrijke, prachtige natuurgebieden en -parken waar je heerlijk kan wandelen.

Ontdek de veelzijdige streek de Veluwe: prachtige nationale parken zoals De Hoge Veluwe en Veluwezoom, cultuur in verschillende musea en  sfeervolle steden. Het Kröller Müller Museum mag u zeker niet missen en ook voor kinderen is er genoeg te doen in een van de pretparken of dierentuinen.

  • Fiets of wandel in de prachtige nationale parken De Hoge Veluwe en Veluwezoom.
  • Bekijk de collectie van Van Gogh in het Kröller-Müller Museum.
  • Bezoek de sfeervolle steden van de Veluwe zoals Apeldoorn, Arnhem en Hattem.

Wandelen en fietsen op de Veluwe

De nationale parken van de Veluwe, de Hoge Veluwe en Veluwezoom bieden een veelzijdig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Bossen, heidevelden en zandverstuivingen, afgewisseld met vennen en randmeren: er valt genoeg te zien en te beleven. Wist u dat het park een fietspad heeft van ruim 40 kilometer lang? Wij hebben voor u vast een aantal mooie fiets- en wandelroutes uitgezocht.

Steden en dorpen rond de Veluwe

De Veluwe biedt ook volop cultuur. Schitterende oude stadjes, mooie kastelen en landgoederen én er zijn een aantal indrukwekkende musea die u niet wilt missen. Hieronder hebben wij een aantal steden op een rijtje gezet.

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en heeft een prachtig oud sfeervol centrum. Daarnaast vindt u bij Apeldoorn het voormalige Koninklijk Paleis Het Loo met de schitterende tuinen, bijzondere stallen met koetsen en oldtimers en een unieke collectie historische voorwerpen. Ook de Apenheul vindt u bij Apeldoorn: een uniek dierenpark waar apen zoveel mogelijk loslopen.

Arnhem, de hoofdstad van Gelderland, is beslist de moeite waard. Het heeft een mooi historisch centrum en staat het bekend als ‘modestad’. Ook vindt u hier vele attracties als het Nederlands Openluchtmuseum, Nederlands Watermuseum, en Burgers' Zoo

Ook zijn de steden Hattem en Harderwijk een bezoekje waard. Beide zijn eeuwenoude Hanzesteden met een fraai centrum waar de historie voelbaar is. In Hattem bezoekt u het Anton Pieck Museum en bent u in Harderwijk, zeker met kinderen, dan moet u beslist gaan kijken bij het zeezoogdierenpark Dolfinarium.

Uiteraard mag u op de Veluwe het Kröller-Müller Museum niet missen. Dit unieke museum bevat een grote collectie van Van Gogh, een van de bekendste schilders uit Nederland.

Tip van de redactie: maak ook een wandeling door de aangrenzende beeldentuin van maar liefst 25 hectare groot.

Kaart van de Veluwe