Nationaal park de Hoge Veluwe - alles wat u moet weten - Holland.com
Foto: © Visit Veluwe

Waarom gaan?

Ontdek de Veluwe met haar prachtige natuurparken als Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom, beroemde musea als het Kröller-Müller Museum en Paleis Het Loo, sfeervolle stadjes, heerlijke restaurants, en vele dierenparken; op de Veluwe kunt u eindeloos genieten.

Zien & doen

Eten & drinken

Sterrenrestaurants op prachtige locaties en specialiteiten uit de regio op uw bord. In de Hoge Veluwe bent u omringd met natuur en dat proeft u. Wilt u een meer stedelijke ervaring, bezoek dan Arnhem of Nijmegen. Hier zijn veel leuke restaurants en bistro’s en zetten creatieve chefs de lekkerste verrassingen op tafel.

Overnachten

Wild spotten en Wellness op de Veluwe

Bekijk de 5 leukste hoteltips voor een overnachting in natuurgebied de Veluwe.

Dolfinarium

Bekijk de vele mooie vissen en zee-zoogdieren met de kinderen.

Lees meer

Wandelen en fietsen op de Veluwe

De nationale parken van de Veluwe, de Hoge Veluwe en Veluwezoom bieden een veelzijdig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Bossen, heidevelden en zandverstuivingen, afgewisseld met vennen en randmeren: er valt genoeg te zien en te beleven. Wist u dat het park een fietspad heeft van ruim 40 kilometer lang? Wij hebben voor u vast een aantal mooie fiets- en wandelroutes uitgezocht.

Steden en dorpen rond de Veluwe

De Veluwe biedt ook volop cultuur. Schitterende oude stadjes, mooie kastelen en landgoederen én er zijn een aantal indrukwekkende musea die u niet wilt missen. Hieronder hebben wij een aantal steden op een rijtje gezet.

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en heeft een prachtig oud sfeervol centrum. Daarnaast vindt u bij Apeldoorn het voormalige Koninklijk Paleis Het Loo met de schitterende tuinen, bijzondere stallen met koetsen en oldtimers en een unieke collectie historische voorwerpen. Ook de Apenheul vindt u bij Apeldoorn: een uniek dierenpark waar apen zoveel mogelijk loslopen.

Arnhem, de hoofdstad van Gelderland, is beslist de moeite waard. Het heeft een mooi historisch centrum en staat het bekend als ‘modestad’. Ook vindt u hier vele attracties als het Nederlands Openluchtmuseum, Nederlands Watermuseum, en Burgers' Zoo

Ook zijn de steden Hattem en Harderwijk een bezoekje waard. Beide zijn eeuwenoude Hanzesteden met een fraai centrum waar de historie voelbaar is. In Hattem bezoekt u het Anton Pieck Museum en bent u in Harderwijk, zeker met kinderen, dan moet u beslist gaan kijken bij het zeezoogdierenpark Dolfinarium. Uiteraard mag u op de Veluwe het Kröller-Müller Museum niet missen. Dit unieke museum bevat een grote collectie van Van Gogh, een van de bekendste schilders uit Nederland.

Tip van de redactie: maak ook een wandeling door de aangrenzende beeldentuin van maar liefst 25 hectare groot.

De Stijl in het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is de schatkamer van De Stijl. Ontdek hoe cultuur en natuur samenkomen op de Veluwe.

Bekijk deze video: Goedemorgen

Waar is wat?