Veluwe

Ontdek de Veluwe met haar prachtige natuurparken als Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom, beroemde musea als het Kröller-Müller Museum en Paleis Het Loo, sfeervolle stadjes, heerlijke restaurants, en vele dierenparken; op de Veluwe kunt u eindeloos genieten.

Ontdek de Veluwe

Accommodatie in Gelderland

Hotels in Arnhem en Nijmegen of vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het gevarieerde aanbod van accommodatie in deze provincie.

Lees meer
Activiteiten op de Veluwe

Ervaar De Stijl in Gelderland

Vind de balans tussen kunst en natuur door de evolutie van De Stijl in Gelderland te volgen.

Lees meer
Bekijk deze video: Goedemorgen

Nederland heeft talrijke, prachtige natuurgebieden en -parken waar je heerlijk kan wandelen.

Meer over de Veluwe

De Veluwe is één van de meest veelzijdige streken van Nederland en ligt in de provincie Gelderland. Bossen, heidevelden, zandverstuivingen afgewisseld met vennen en randmeren; de Veluwe is een en al natuur. Hier vindt u prachtige natuurparken als Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Maar ook het grootste landgoed van Nederland; het voormalige koninklijke Paleis Het Loo en het Kröller-Müller Museum met haar wereldberoemde collectie van Van Gogh’s.

Cultureel ontdekken, culinair genieten en lekker shoppen doet u in Arnhem. Een bezoek aan deze historische stad kunt u goed combineren met een bezoek aan één van de vele topattracties als het Nederlands Openluchtmuseum, Apenheul en Burgers' Zoo. Ook kunt u op de Veluwe uitstapjes maken naar Hanzesteden als Harderwijk, Elburg en Hattem, die nog steeds de sfeer ademen van de 14de en 15de eeuw.

Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Proef de pure smaak van de Veluwe in een van de vele heerlijke restaurants en in de Erkend Veluwse Streekproducten.

Kaart van de Veluwe