Ontdek de waddeneilanden van Nederland - Holland.com
Foto: © Jonathan Andrew

De Waddeneilanden

Waarom gaan?

Tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken ligt een belangrijk natuurgebied dat uniek is in de wereld. De Waddenzee is een wereld op zich, een wereld met twee gezichten, om en om geregeerd door eb en vloed, door zand en water. Ongeveer vijftig eilanden beschermen als parels aan een ketting de ondiepe Waddenzee. De ketting begint met de vijf Nederlandse Waddeneilanden, parels met elk een eigen sfeer en karakter. Vijf eilanden, vijf keer kans op plezier!

Zien & doen

Eten & drinken

De Waddeneilanden zijn kleinschalig en het is er heerlijk onthaasten en langzaam genieten. Proef het lokaal gebrouwen Texels Skuumkoppe bier. Neem de tijd om de lokale specialiteiten te ontdekken. Texels lam bijvoorbeeld of een wildgerecht overgoten met Cranberry-saus.

Overnachten

De Nederlandse Waddeneilanden, onderdeel van een uniek natuurgebied dat strekt tot aan Denemarken, vormen een fantastische vakantiebestemming. Of u nu komt voor een strandvakantie met het gezin, om te sporten, of om te genieten van de unieke natuur; op de Waddeneilanden is er voor iedereen van alles te beleven. Ontdek al het moois vanuit uw vakantiehuis, hotel of camping.

Puur genieten

De weidse en rustige sfeer op de Waddeneilanden. Zo zijn er lange stranden en gezellige strandpaviljoens voor een heerlijke familievakantie. Maar houdt u meer van fietsen en wandelen, dan zijn er ook vele natuurgebieden met bijzondere flora en fauna waar u zich uren kunt vermaken. De vijf Waddeneilanden hebben allemaal een eigen sfeer en charme; en omdat ze zo dicht bij elkaar liggen is ‘eiland-hoppen’ ook een prima optie!

Bekijk deze video

Uniek natuurgebied

Het ondiepe water dat relatief snel opwarmt in combinatie met de getijden, zorgt ervoor dat de Waddenzee rijk is aan plankton en wieren. Dit zorgt er voor dat talloze vis- en vogelsoorten en zelfs zeehonden de Waddenzee weten te vinden. Voor natuurliefhebbers is het dus een heerlijke omgeving om vogels te spotten en te genieten van vele unieke dieren en planten.

Transport

De Waddeneilanden zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer en de goed georganiseerde veerdiensten. Texel, het grootste eiland, kunt u bereiken met de veerboot vanuit Den Helder. Vlieland en Terschelling vanuit Harlingen, Ameland vanuit Holwerd en Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog. Let op; op Texel, Terschelling en Ameland zijn auto’s toegestaan, op de andere eilanden kunt u het best een fiets huren bij aankomst. Bij de veerdiensten is volop gelegenheid om uw auto te parkeren.

Waar is wat?