De Waddeneilanden

Tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken ligt een belangrijk natuurgebied dat uniek is in de wereld. De Waddenzee is een wereld op zich, een wereld met twee gezichten, om en om geregeerd door eb en vloed, door zand en water. Ongeveer vijftig eilanden beschermen als parels aan een ketting de ondiepe Waddenzee. De ketting begint met de vijf Nederlandse Waddeneilanden, parels met elk een eigen sfeer en karakter. Vijf eilanden, vijf keer kans op plezier!

Laad foto's
Ontdek de Nederlandse Waddeneilanden
 • Texel

  Breng een bezoek aan Waddeneiland Texel en geniet van de prachtige natuur, gezellige dorpen en leukste activiteiten.

  Lees meer
 • Vlieland

  Ver van de kust, slechts één dorpje, Vlieland is hét eiland voor rust en ruimte.

  Lees meer
 • Terschelling

  De eeuwenoude vuurtoren, maar ook bos strand en wad vindt u op Terschelling.

  Lees meer
 • Ameland

  Ontdek de geschiedenis van de walvisvaart op Ameland of kijk uit vanaf de 56 meter hoge vuurtoren.

  Lees meer
 • Schiermonnikoog

  Dit kleinste bewoonde eiland is benoemd tot een Nationaal Park en heeft slechts één dorpje.

  Lees meer
 • De Waddenzee

  De Waddenzee is één van de meest bijzondere watergebieden van Nederland.

  Lees meer

Vakantiehuizen aan de Noordzee

Hier vindt u uw vakantiewoning met uitzicht op zee of de jachthaven!

Lees meer

De Nederlandse Waddeneilanden, onderdeel van een uniek natuurgebied dat strekt tot aan Denemarken, vormen een fantastische vakantiebestemming. Of u nu komt voor een strandvakantie met het gezin, om te sporten, of om te genieten van de unieke natuur; op de Waddeneilanden is er voor iedereen van alles te beleven. Ontdek al het moois vanuit uw vakantiehuis, hotel of camping.

Puur genieten 

De weidse en rustige sfeer op de Waddeneilanden. Zo zijn er lange stranden en gezellige strandpaviljoens voor een heerlijke familievakantie. Maar houdt u meer van fietsen en wandelen, dan zijn er ook vele natuurgebieden met bijzondere flora en fauna waar u zich uren kunt vermaken. De vijf Waddeneilanden hebben allemaal een eigen sfeer en charme; en omdat ze zo dicht bij elkaar liggen is ‘eiland-hoppen’ ook een prima optie!

Uniek natuurgebied

Het ondiepe water dat relatief snel opwarmt in combinatie met de getijden, zorgt ervoor dat de Waddenzee rijk is aan plankton en wieren. Dit zorgt er voor dat talloze vis- en vogelsoorten en zelfs zeehonden de Waddenzee weten te vinden. Voor natuurliefhebbers is het dus een heerlijke omgeving om vogels te spotten en te genieten van vele unieke dieren en planten.

Transport

De Waddeneilanden zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer en de goed georganiseerde veerdiensten. Texel, het grootste eiland, kunt u bereiken met de veerboot vanuit Den Helder. Vlieland en Terschelling vanuit Harlingen, Ameland vanuit Holwerd en Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog. Let op; op Texel, Terschelling en Ameland zijn auto’s toegestaan, op de andere eilanden kunt u het best een fiets huren bij aankomst. Bij de veerdiensten is volop gelegenheid om uw auto te parkeren.

Bekijk deze video

5 unieke eilanden

Lonely Planet: Texel is een topbestemming!

Volgens Lonely Planet behoort Texel tot de top van Europese bestemmingen deze zomer. “Overvloed aan ervaringen zoals ongerepte duinen, natuurparken, fantastische verlaten witte stranden en bossen,” aldus de reisgids op hun website. Lees snel meer over dit unieke eiland.

Lees meer
Een unieke ervaring!

Wadlopen

Wadlopen is een spannende manier om de Waddenzee te ondekken.

Lees meer