Met de hond op vakantie naar de Nederlandse kust - Holland.com
Foto: © Katrin B via Pixabay
Nederlandse kust

Met de hond op vakantie naar de Nederlandse kust

Wilt u met de hond op vakantie? De Nederlandse kust is met haar hond vriendelijke stranden, strandpaviljoens en accommodaties speciaal ingericht op huisdieren, uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie met de hond.

  • U kunt in Nederland heerlijk wandelen met uw hond over het strand.
  • Bekijk hier de stranden waar u ook in het voorjaar en de zomer met de hond los mag wandelen.
  • Boek een vakantiehuisje of hotel waar uw hond welkom is!

In Nederland zijn er veel stranden waar u kunt wandelen met de hond. Voor de meeste stranden geldt dat tussen oktober en april honden de gehele dag op het strand zijn toegestaan én los mogen lopen. In het voorjaar en de zomer gelden hier regels voor.

Waar mag uw hond het hele jaar vrij rondlopen?

Er zijn ook stranden of delen van stranden waar u en uw hond het hele jaar door welkom zijn. Wij hebben de volgende stranden voor u gevonden:

Hondenstrand Bloemendaal

Tussen strandpaviljoen Parnassia en het naaktstrand zijn honden het hele jaar door toegestaan. In het hoogseizoen zijn honden niet toegestaan tussen de gemeentegrens van Zandvoort en Parnassia.

Hondenstrand Noordwijk

Ook Noordwijk heeft een speciaal hondenstrand aan het einde van de Koningin Astridboulevard. De overige stranden van Noordwijk zijn van 1 mei tot 1 september verboden voor honden.

Hondenstrand op Oostvoorne

Op het voormalige autostrand van kunt u het hele jaar wandelen met uw hond en mag de hond vrij rondlopen.

Hondenstranden Scheveningen

Van 15 mei tot 1 oktober zijn loslopende honden toegestaan ten noorden van paal 47 en ten zuiden van paal 36. Van 1 oktober tot 15 mei zijn loslopende honden de hele dag toegestaan. Op de overige stranden van Scheveningen zijn honden van 15 mei tot 1 oktober verboden.

Hondenstranden Wassenaar

Bij Wassenaar, tussen de strandpalen 91 en 92 , kunt u de hele dag met de hond los wandelen. Op het overige strand van Wassenaar zijn honden van 15 mei tot 16 september alleen voor 09.00 uur en na 19.00 uur toegestaan, echter er zijn extra regelingen qua temperatuur en een speciale vlag.

Hondenstranden Waddeneilanden

Op de Waddeneilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) zijn honden het gehele jaar toegestaan. Alleen op Texel geldt een aanlijnplicht bij de bewaakte stranddelen en op het strand van de Hors (ten zuiden van het eiland). Tussen 1 september en 1 maart mogen honden wel los lopen op het strand van de Hors.

Regels

Op vrijwel alle stranden een opruimplicht voor de hondenpoep. Dus gaat u lekker wandelen met de hond, zorg dan dat u een schepje en/of een plastic zakje meeneemt. Wilt u precies weten hoe de regels zijn en waar u lekker kunt wandelen met de hond, neem dan contact op met uw verblijf of de lokale VVV.

Stranden

Strandtenten voor elk seizoen

Barbecue of haardvuur, knusse zitjes en mooie gerechten… Hier zit je goed en geniet je zomer en winter van zon, zee en strand.

Vakantieparken

Ontdek Center Parcs Holland

Op vakantie gaan is geweldig, maar wanneer u uw huisdier mee kunt nemen is dit natuurlijk nóg veel leuker. Verblijf in één van de parken van Center Parcs Holland en neem uw beste vriend mee!

Vond je dit interessant? Ontdek meer