© Sabine Bends

Utrecht

Waarom gaan?

Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Domtoren, die u geen seconde uit het oog kunt verliezen. Verdwalen in de sfeervolle, autovrije binnenstad is daardoor onmogelijk. Utrecht heeft schitterende grachten met bijzondere werfkelders vol cafés en terrassen aan het water. Naast de Domtoren telt Utrecht nog honderden andere monumenten, die bijdragen aan een bijzondere atmosfeer in de eeuwenoude universiteitsstad.

Zien & doen

Bekijk alle activiteiten

Eten & drinken

In de gezellige binnenstad van Utrecht vindt u allerlei winkels, cafés en restaurants dicht bij elkaar. Ideaal als u na een dagje shoppen nog ergens lekker wilt eten en drinken. Er zijn vele restaurantjes en terrassen aan de grachten. De grachten in Utrecht, met de oude werfkelders, zijn een attractie op zich.

Bekijk onze lijst met leukste en lekkerste restaurants in Utrecht.

10x leukste cafés en terrassen van Utrecht.

Overnachten

Unieke hotels in Utrecht. Overnacht in een voormalige rechtbank, een oud ziekenhuis, een kasteel of zoek de natuur op.

Evenementen in Utrecht

Bekijk alle evenementen

Volg het spoor van Rietveld door Utrecht

Ontdek uniek Unesco Werelderfgoed en andere iconen van De Stijl in Utrecht.

Lees meer

Praktische informatie

Shoppen in Utrecht is in één woord super. Langs de grachten en autovrije binnenstad liggen de meest uiteenlopende winkels en boetiekjes. Het centrum van Utrecht is klein genoeg om wandelend te ontdekken, maar groot genoeg om u dagenlang te vermaken met kunst en cultuur. Het Rietveld Schröder Huis, het Dick Bruna Huis, het Catharijneconvent, het Centraal Museum en het Museum Speelklok is slechts een greep uit het totale culturele aanbod. Wilt u even wat natuur om u heen, dan gaat u lekker wandelen door het Wilhelminapark, park Lepelenburg, de botanische tuinen of wandel de een rondje langs de singels om Utrecht.

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Utrecht

Met het openbaar vervoer

Utrecht is een knooppunt van verkeer en openbaar vervoer. Stadsbussen en sneltrams brengen u overal. Of reis als een Nederlander en huur een OV-fiets.

Met de auto

In de binnenstad geldt een milieuzone. Parkeer bij een Park en Ride locatie aan de rand van de stad en reis verder met het OV.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen