Foto: © Wouter Jansen

Shoppen in Utrecht

Pak de trein naar Utrecht en het shoppen kan direct beginnen. Hoog Catharijne is een van Nederlands grootste indoor winkelcentra en biedt veel verschillende winkels. Het winkelcentrum is verbonden met Utrecht Centraal, waardoor het perfect is voor een dagje uit met de trein. Maar de smalle straatjes van Utrecht en de algemene en gespecialiseerde markten hebben ook zo hun charme! 

  • Loop vanaf het station zo het overdekte winkelcentrum in.
  • Ontdek boetiekjes en grote merken in de smalle straatjes van Utrecht.
  • Het centrum is autovrij, dus u kunt op uw gemak door de winkelstraten slenteren.

Bezoek een markt in Utrecht. De lapjesmarkt, de bloemenmarkt en de Vredenburg markt zijn de leukste markten van Utrecht.

Ontdek de beste plekjes voor overdekt shoppen in Utrecht.

Beleef Koningsdag in Utrecht.

Ontdek de vele leuke buurtjes en winkels voor fashion-shopping in Utrecht.

Ontdek de beste galeries en designwinkels in Utrecht.

De winkelstraten van Utrecht 

Voor een succesvol middagje shoppen slentert u van de Lijnmarkt naar de Oude Gracht, en daarna door de Choorstraat, Oudkerkhof en Korte Minrebroederstraat. Grote merken en kleine boetiekjes vol mode, accessoires en sieraden gaan hier prima samen. Omdat het centrum autovrij is, kunt u er op uw gemak winkelen.

Op tien minuten loopafstand van het stadscentrum ligt de Nachtegaalstraat. Aan deze straat liggen een aantal geweldige winkels, bijvoorbeeld voor binnenhuisarchitectuur. Voor de fijnproevers zijn er ook ambachtelijke delicatessenwinkels. Utrecht heeft een aantal markten, zoals de bloemenmarkt op Janskerkhof en de Oudegracht, en de 'lapjesmarkt' (stoffenmarkt) op de Breedstraat.