Foto: Instagram @dutch_flowerfield_selfie
Tradities

Selfie tussen de tulpen? Dit zijn de do’s en don’ts

199 van 217 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het is natuurlijk heel aanlokkelijk, even een tulpenveld in wandelen om een foto te maken tussen al die bloemenpracht. Maar wist u dat de bloemenkwekers jaarlijks tonnen aan schade hebben door mensen die door hun bloemenveld lopen? We hebben alle do’s en don’ts voor de mooiste #tulipselfie voor u op een rijtje gezet.

  • Maak vooral een foto met de bloemen, maar loop geen bloemenveld in.
  • Bezoek één van de vele pluktuinen waar u wel bloemen mag plukken.
  • Geniet met respect van onze bloemen.

Nederland is trots op haar bloemen. U bent dan ook van harte welkom om samen met ons te genieten van dit jaarlijkse kleurenspektakel. Maar uiteraard wel met respect voor onze nationale trots.

How to make a tulip-friendly selfie!

Do’s en don’ts

Loop de bloemenvelden niet in, hoe verleidelijk dat misschien ook is. De bloemenvelden zijn echter privéterrein. Door tussen de bloemen door te lopen, kunt u de bloemen en bloembollen beschadigen of ziektes aan de bloemen overbrengen. Dat kost een bloemenkweker jaarlijks veel geld. En u zou het zelf toch ook niet leuk vinden als dagelijks mensen zonder te vragen uw achtertuin in zouden lopen?

Wat wel mag is langs de rand van het tulpenvelden lopen. Vanaf hier kunt u een prachtige foto maken. Wees voorzichtig en heb respect voor onze bloemen. Ook zonder een bloemenveld in te lopen, kunt u namelijk de meest prachtige foto’s maken.

Plekken waar u wel tussen de bloemen mag fotograferen

Maar dat betekent niet dat er helemaal geen plekken zijn waar u een foto tussen de bloemen kunt maken. In Nederland vindt u verschillende speciale pluktuinen waar u tussen de bloemen door mag lopen en ze zelfs mag plukken!

Onze tips: Hanneke's Pluktuin (Ellerweg 18, Biddinghuizen), de Zomerbloemen Pluktuin (Amsteldijk Zuid 183b, Nes a/d Amstel) of de Tulpenpluktuin van de Boerenshop (Steenwijkerweg 26, Marknesse).

Locaties voor foto's tussen de bloemen
Locaties voor foto's tussen de bloemen

Locaties voor foto's tussen de bloemen

Lees meer
Tradities

Bloemen

Bewonder de beroemde Hollandse bloemen op de velden, de drijvende bloemenmarkt of op de bloemencorso’s.

Tradities

Tulpentijd in Nederland

Wat is de beste tijd van het jaar om de tulpenvelden in Nederland te bezoeken?