© Instagram @dutch_flowerfield_selfie
Categorie:Bloemen

Geniet van de bloemen, fotografeer op afstand

Je bent natuurlijk van harte welkom om samen met ons te genieten van de bloeiende velden, maar wees voorzichtig met de bloemen. Het jaarlijkse kleurenspektakel is behalve een prachtige selfiespot ook een belangrijke bedrijfstak en onze nationale trots.

  • Maak vooral een foto met de bloemen, maar loop geen bloemenveld in.
  • Bezoek één van de vele pluktuinen waar u wel bloemen mag plukken.
  • Geniet met respect van onze bloemen.

How to make a tulip-friendly selfie!

Do’s en don’ts

Hoe aanlokkelijk om een foto te maken middenin een kleurige bloemenzee... Maar wist je dat de bloemenkwekers jaarlijks tonnen aan schade hebben door mensen die door hun bloemenveld lopen? Maak de mooiste #tulipselfie met respect voor onze bloemen. Loop niet de bloemenvelden in, hoe verleidelijk dat misschien ook is.

Je kunt de bloemen en bloembollen beschadigen of ziektes aan de bloemen overbrengen. Bovendien zijn de bloemenvelden privéterrein. Je zou het zelf toch ook niet leuk vinden als dagelijks mensen zonder te vragen je achtertuin in lopen?

Wat wel mag is langs de rand van het tulpenveld lopen. Wees voorzichtig en heb respect voor onze bloemen. Ook zonder een bloemenveld in te lopen, kun je namelijk de meest prachtige foto’s maken.

Plekken waar je wel tussen de bloemen mag fotograferen

Bezoek een van de speciale pluktuinen in Nederland, waar je tussen de bloemen door mag lopen en ze zelfs mag plukken! Onze tips:

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen