© Paleis het Loo

Koninklijk Nederland

Het Huis Oranje-Nassau en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Volg de sporen die deze bijzondere koninklijke familie door heel Nederland heeft achtergelaten. Verken koninklijke steden zoals Breda, de plek waar het Huis Oranje-Nassau ontstond en Delft, de plek waar Vader des Vaderlands Willem van Oranje werd vermoord. Bewonder het prachtige paleis Het Loo in Apeldoorn en de stadspaleizen van Den Haag. Ontdek paleizen, praalgraven en historische plekken en kom er achter hoe elke stadhouder, koning en koningin zich heeft ingezet voor Nederland.

Het karakteristieke Paleis Het Loo is weer in ere hersteld. Treed in de voetsporen van De Oranjes en bezoek dit koninklijke paleis.

De beste koninklijke plekken om te bezoeken

Ontdek de koninklijke steden van Nederland

Voel de invloed van het koningshuis in Nassaustad Breda. Wij hebben de mooiste vorstelijke plekken voor u op een rij gezet.

Ontdek de drie koninklijke bezienswaardigheden die u niet mag missen bij uw bezoek aan Delft.

Ontdek Paleis het Loo en meer koninklijke hoogtepunten in Apeldoorn. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Ontdek de mooiste paleizen en het centrum van de politieke macht in Hofstad Den Haag.

Wist u dat Leeuwarden de bakermat is van de Friese voorvaderen van de koninklijke familie?

Waar is wat?

Rijke historie in vijf steden

De rijke historie van ons Koninklijk Huis komt tot leven door unieke locaties in Breda, Delft, Apeldoorn, Leeuwarden en Den Haag te bezoeken. Ga terug in de tijd en zie hoe elke graaf, stadhouder, koning of koningin op zijn of haar eigen manier een stempel gedrukt heeft op onze cultuur. Bijvoorbeeld door het modebeeld te veranderen, nieuwe bouwstijlen in ons land te introduceren of zich bijzonder in te zetten voor de natuur.

En zelfs vandaag de dag is dit nog heel zichtbaar: denk alleen al aan oranje als nationale kleur. Veel sporen die in der loop der eeuwen zijn achtergelaten, maken we zichtbaar met deze Koninklijke verhaallijn. Laat de geschiedenis tot leven komen op de verschillende plekken en kom zien en ervaren.

Bekijk de trailer!

Download PDF