Koninklijk Nederland

Het Huis Oranje-Nassau

Het Huis Oranje-Nassau en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De leden van deze familie hebben Nederland gecreëerd en gevormd. Elke stadhouder, koning of koningin heeft zich op zijn of haar manier ingezet voor Nederland, bijvoorbeeld in de strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid, op het gebied van kunst en cultuur of voor een grotere saamhorigheid. Op verschillende plekken in Nederland heeft de rijke historie van het Huis Oranje-Nassau haar sporen achtergelaten: paleizen, praalgraven, historische plekken en monumenten vertellen de verhalen van koninklijk Nederland.

Koninklijk Nederland

Op verschillende plekken in Nederland heeft de rijke historie van het Huis Oranje-Nassau haar sporen achtergelaten.

Lees meer

Rijke historie in vier steden

De rijke historie van ons Koninklijk Huis komt tot leven door unieke locaties in Breda, Delft, Apeldoorn en Den Haag te bezoeken. Ga terug in de tijd en zie hoe elke graaf, stadhouder, koning of koningin op zijn of haar eigen manier een stempel gedrukt heeft op onze cultuur. Bijvoorbeeld door het modebeeld te veranderen, nieuwe bouwstijlen in ons land te introduceren of zich bijzonder in te zetten voor de natuur.

En zelfs vandaag de dag is dit nog heel zichtbaar: denk alleen al aan oranje als nationale kleur.
Veel sporen die in der loop der eeuwen zijn achtergelaten, maken we zichtbaar met deze Koninklijke verhaallijn. Laat de geschiedenis tot leven komen op de verschillende plekken en kom zien en ervaren.