Mural of the Girl with the Pearl Earring by Johannes Vermeer on facade in Oude Molstraat The Hague
© Hugo de Wolf

Laat je inspireren

Laat je inspireren door Nederland, waar innovatie en traditie elkaar aanvullen en versterken. Van Dutch Design tot de natuur, leer de unieke Nederlandse iconen kennen. Deze verhalen vertellen je over een land dat constant in beweging is, met een rijk cultureel erfgoed en een vooruitstrevende visie.

Van Gogh in Brabant church Etten-Leur

Als je denkt aan Nederland, welke plaatjes komen er dan in je op? Verschillende mensen zullen met allerlei antwoorden op deze vraag komen. Van de bekende tulpen en windmolens tot fietsen en polders. Of misschien wel de kanaalparade met Pride in Amsterdam. Of de kunst van Vermeer of Van Gogh… Nederland is een land met veel gezichten. Het is een land met een rijke historie en een enorm cultureel erfgoed, maar ook een land van bruisende grote steden, een koploper in duurzaamheid én in mode en design.

Dit is NL: Culturele schatten ontdekt

Onder Dit is NL vind je aspecten van de Nederlandse cultuur waar je niet omheen kunt als je het land beter wilt leren kennen. Hier duik je bijvoorbeeld in de Hollandse Meesters, de wereldberoemde kunstenaars van Nederlandse bodem, en iconisch Nederlands erfgoed zoals molens, kaas en bloemen. Bloemen zijn zo belangrijk voor de Nederlandse cultuur dat ze hun eigen verzameling verhalen hebben gekregen!

Ladies take selfie next to tulip field

Nederland heruitgevonden

Couple sups on the Lauwersmeer

Maar iedere Nederlander kan je vertellen dat Nederland meer is dan kaas en tulpen. Lees ook vooral de verhalen onder ‘New Dutch’, waar het land van een andere kant belicht wordt. Het nieuwe Nederland is innovatief, creatief en grensverleggend, en het wacht erop om door jou ontdekt te worden. Naast cultuur geven we ook aandacht aan de schitterende Nederlandse natuur, in de verhalenbundels ‘Natuur in Nederland’ en ‘Water in Nederland’. En wil je weten hoe je die natuur het beste zelf kunt gaan verkennen? Ga dan naar ‘Fietsen in Nederland’.

Moderne verhalen uit Nederland

In de Spotlight is onze verzameling artikelen over Nederland die we speciaal hebben uitgekozen en samengebracht omdat ze samen het verhaal vertellen van de vele gezichten van ons land in de moderne tijd. Deze collectie verhalen houden we steeds actueel. Laat je inspireren door verhalen over duurzame innovatie, kunst en creatief design, de Nederlandse liefde voor fietsen en de sterke LGBTQ+-cultuur van het land, die ieder jaar in het zonnetje staat tijdens Pride.

Canal Parade Utrecht 2023 lady with bubbles

Lady takes photo of Land Art Flevoland Antony Gormley's Exposure (also called: the squatting man)

Een modern land weet ook waar het vandaan komt, dus hier vind je ook verhalen over Nederlands erfgoed en historie. Het is vanuit onze roots dat we de wereld van nu kunnen begrijpen en de toekomst vorm kunnen geven. En vormgeven aan de toekomst is de drijfveer van Dutch Design.

Kortom: verdiep je in het Nederland van vroeger, nu en de toekomst. Wij heten je alvast van harte welkom!

Zo ontdek je Nederland

Categorie: Ontdekken

Ontdek het échte Nederland

Van terpen tot tulpen: duik in de rijke cultuur van Nederland.

Categorie: Ontdekken

Nederland in de spotlight

Ontdek onze beste verhalen over het duurzame, inclusieve en innovatieve Nederland.

Een greep uit onze bijzondere verhalen

Hanseatic city of Zwolle ladies on Pelserbrug over Thorbeckegracht
Categorie: Ontdekken

Ontdek de steden van Nederland

Welke stad bezoek jij als je naar Nederland komt? Ontdek de bijzondere verhalen van onze steden.

Lady on bench in Westfries museum in Hoorn
Categorie: Verhaal

Local guide: Reis terug naar de Dutch Era

Ontdek hoe Nederland in de 17e eeuw een wereldmacht werd met meesterlijke schilderkunst, historische steden en wetenschappelijke doorbraken.

Groningen wadden sea coast at low tide
Categorie: Ontdekken

Ontdek de magie van de Nederlandse seizoenen

Ervaar de Nederlandse seizoenen: kleurrijke lentebloemen, zomerse energie, herfstwandelingen en sprookjesachtige winterpracht.

Girls making selfie in front of Nachtwacht Rijksmuseum
Categorie: Ontdekken

Kunst en cultuur in Nederland

Lees meer over de wereldberoemde kunst en cultuur uit Nederland.

Categorie: Ontdekken

Ontdek de Nationale Parken van Nederland

Welke Nationale Parken bezoek jij als je naar Nederland komt? We vertellen je precies welke er zijn en hoe je deze het beste kunt ontdekken.

Cyclist on Schiermonnikoog with the lighthouse in view
Categorie: Ontdekken

Wadden: Ieder eiland is uniek

Een magische wereld tussen eb en vloed. Ontdek wat de Nederlandse eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog te bieden hebben.