People with rainbow socks walking on the street
© Angela Compagnone via Unsplash
Categorie:Pride in Nederland

Uitgaan voor de LGBTI gemeenschap in Amsterdam

Amsterdam staat bekend om zijn homovriendelijke nachtleven met voor elk wat wils. De LGBTI-scene is een van de grootste in Europa en beschikt over ruim 100 gespecialiseerde bars, clubs, sauna's, winkels en hotels.

  • Bezoek een van de grootste LGBTI-scenes in Europa.
  • Alle tips en adressen.
  • Een club of bar voor elke interesse.

Prik

Deze ontspannen en funky homo-vriendelijke bar serveert bijzondere cocktails die worden geserveerd door uitstekend getrainde barmannen. Goed om te weten: Prik is gekozen als Beste Amsterdam Gay Bar van Time Out Amsterdam in 2009 en 2010.
Adres: Spuistraat 109

Club Roque

Deze coole, homo-vriendelijke dansclub is de perfecte plek om een gesprek met een knappe vreemdeling aan te gaan. Happy Hour elke nacht van middernacht tot 01:00 uur!
Adres: Amstel 178

Amstel Fifty Four

U vindt vriendelijke locals en kunt aansluiten bij spontane meezing sessies in een van de meest traditionele gay bars van Amsterdam.
Adres: Amstel 54

Soho

Deze twee verdiepingen tellende homo pub in Engelse stijl trekt een groep van trendy jonge mannen die cocktails drinken en dansen op de kleine dansvloer achter in de pub.
Adres: Reguliersdwarsstraat 36

Mix Cafe

Zoals de naam al zegt, trekt het Mix Café een mengeling van hetero's en homoseksueel publiek. De verruimte openingstijden zorgen ervoor dat het feest tot in de late uurtjes door kan gaan.
Adres: Amstel 50

Spijkerbar

Deze vriendelijke buurt gaybar heeft een donkere kant ... Ben je avontuurlijk ingesteld? Bezoek dan de darkroom op de eerste etage!
Adres: Kerkstraat 4

Saarein

Een van de oudste bars voor lesbies in Amsterdam heeft een prachtig interieur. Saarein stond voorheen bekend als een bar voor alleen vrouwen, tegenwoordig vind u er een gemoedelijk gemengd publiek.
Adres: Elandsstraat 119

Lellebel

Pak je hoogste hakken uit de kast en bezoek een van de meest populaire LGBT-dragshows van Amsterdam! Lellebel staat bekend om zijn extravagante live shows, optredens en thema-avonden. Lellebel is het hele jaar door, zeven dagen per week geopend.
Adres: Utrechtsestraat 4

Church

Deze cruise club met haar ironische naam is geopend van dinsdag tot zondag. Bij Church bezoekt u het beruchte 'Seks-op-zondag'-feest. Daarnaast vinden er nog een aantal andere opvallende gebeurtenissen plaats. Wat dacht u van een 'slavenveiling' of een heuse Fighht Club?
Adres: Kerkstraat 52

GAYtic

Gaytic, het Amsterdamse VVV-kantoor speciaal voor homosexuele vakantiegangers. Deze vestiging van VVV Amsterdam, biedt op maat gemaakte, persoonlijke rondleidingen in Amsterdam. U kunt voor deze rondleidingen kiezen uit verschillende thema's, afhankelijk van uw interesse.

Bent u geïnteresseerd in architectuur, kunst, gay geschiedenis of iets anders? De gidsen bij GAYtic maken gepersonaliseerde rondleidingen die enkele uren duren of u hele vakantie vullen. U kunt alle bezienswaardigheden in de buurt Amsterdam bezoeken. Zoals Volendam, Marken of de molens van de Zaanse Schans. Dit alles met uw persoonlijke gids.

Overnachten in Amsterdam: Homovriendelijke hotels

Geen enkel hotel in Amsterdan kan koppels van hetzelfde geslacht weigeren. Veel hotels zijn homovriendelijk maar de volgende hotels focussen speciaal op de LGBTI gemeenschap.

Hostel Orfeo Orfeo is een hotel en hostel dichtbij het levendige Leidseplein. Het hostel richt zich met name op budgetreizigers en backpackers.
Adres: Leidsekruisstraat 12-14

Golden Bear Gay Hotel Golden Bear is gevestigd in 2 historische gebouwen en is het oudste homohotel in Amsterdam. Het hotel ligt op slechts enkele minuten afstand van de beroemde Club Church en gay bars en clubs.
Adres: Kerkstraat 37

Hotel Amistad Hotel Amistad is een van de meest populaire homohotels in Amsterdam. Midden in het oude centrum van Amsterdam, op loopafstand van alle gay bars, clubs, winkels en musea.
Adres: Prinsengracht 1051

Freeland Hotel Dit hotel is gelegen op de hoek van het Leidseplein en dicht bij de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.
Adres: Marnixstraat 286

Gay Pride boat parade
Categorie: Evenement

Amsterdam Pride

3 aug. 2024 Amsterdam

Vier feest tijdens de Amsterdam Pride en bezoek de beroemde Canal Parade.

Vond je dit interessant? Ontdek meer