Hofvijver in The Hague
© Toolkit The Hague

Waarom gaan?

Den Haag is de enige grote stad met strand direct aan de Noordzeekust. De stad heeft vele monumenten, chique hotels en een politiek hart. Op het historische Binnenhof is de regering van Nederland gevestigd en op het Noordeinde bevindt zich het werkpaleis van de koning. Je kan er prachtige kunstmusea bezoeken en een dagje high class shoppen. De tram brengt je in twintig minuten van het centrum naar Scheveningen of Kijkduin, waar je geniet van zon, strand en zee.

Zien & doen

Bekijk alle activiteiten

Eten & drinken

Strijk neer op een van de terrassen op het Plein of de Grote Markt en geniet van de vele smaken van Den Haag. Met twee sterrenrestaurants, verse vis uit Scheveningen en de Aziatische invloeden van China Town en de voormalige koloniën valt er van alles te beleven.

Ontdek de lekkerste en leukste restaurants in de mooie stad Den Haag.

Proef de beste Noordzeevis, die door de Nederlandse vissers wordt gevangen en dezelfde dag nog op uw bord ligt.

10x leukste cafés en terrassen van Den Haag.

Overnachten

Beleef een onvergetelijk verblijf in Den Haag in een unieke accommodatie.

Hotel des Indes Den Haag
Categorie: Naar de site

Hotel Des Indes

Luxe hotel in het centrum van Den Haag. Ontspan in elegante kamers en geniet van een heerlijk verblijf.

Bewonder de grootste collectie Mondriaans in Den Haag

Bewonder de grootste collectie Mondriaans ter wereld en sta oog in oog met zijn onvoltooide meesterwerk, de Victory Boogie Woogie.

Lees meer

Over Den Haag

Den Haag is één van de meest bijzondere steden van Nederland. Niet alleen omdat hier onze regering is gevestigd, maar ook door de vele monumenten, historische buurten en ligging nabij de kust. Den Haag staat ook bekend als ‘Koninklijke stad aan de zee’ en wordt de residentiestad genoemd, door de vele leden van het Koninklijk Huis, die woonachtig zijn in het chique Den Haag.

Aan het Plein en de Grote Markt liggen volop gezellige horecagelegenheden, waar het alle dagen van de week bruist. Het winkelaanbod is even zo gevarieerd als de stad zelf; je vindt er alles van luxe warenhuizen en bekende wereldmerken tot en met gezellige straten vol boetiekjes en snuisterijenwinkels. Daarnaast biedt Den Haag veel kunst en cultuur van wereldniveau.

Tot slot bewijst Den Haag dat een moderne skyline en een historische binnenstad goed met elkaar samen kunnen gaan. Een verwennerij is het strand van Scheveningen, de bekendste badplaats aan de Nederlandse kust, waar je in de zomer kunt zonnebaden en in de winter kan uitwaaien. Met attracties als Madurodam en het Omniversum is Den Haag ook voor het jonge publiek een feest. Echt, u bent niet klaar met Holland voor u Den Haag heeft gezien!

Bekijk de kaart en plan je bezoek

Vervoer in Den Haag

Met het openbaar vervoer

Met een The Hague Travelcard reist u drie dagen met de tram of de bus. In slechts 20 minuten bent u op het strand van Scheveningen.

Met de auto

Maak gebruik van een van de ‘parkeerroutes’ naar het centrum van Den Haag. Of parkeer op een Park en Ride-terrein vlakbij Den Haag en reis verder met het OV.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen