© VisitBrabant

Eindhoven

Welkom in de designhoofdstad van Nederland! Eindhoven bruist van de creativiteit, unieke hotspots en innovatie. Het is de stad met ongekende events die design en technologie samenbrengen, maar ook een stad waar u fantastisch kunt winkelen en eten. Die combinatie van een moderne metropool en Brabantse gezelligheid maakt Eindhoven één van de spannendste steden van Nederland. Wij hebben het beste van wat Eindhoven te bieden heeft voor u op een rijtje gezet. Duik de stad in en ontdek het zelf!

Wat u in Eindhoven moet zien

Het Stratumseind, kortweg het ‘Stratum’ is niet alleen de langste 'nachtlevenstraat' van Nederland, maar zelfs van de hele Benelux. Aan deze straat van 225 meter lengte liggen 54 horecagelegenheden die wekelijks een 25.000 bezoekers trekken. De traditionele bruine cafés aan het Wilhelminaplein zijn perfect voor een middagje op een terras of voor een nacht dansen op live muziek.

Maar Eindhoven biedt meer dan nachtleven: u kunt genieten van cultuur en design in het Van Abbemuseum en het Designhuis. Het Van Abbemuseum is een van de belangrijkste Europese musea voor moderne en hedendaagse kunst. In de collectie bevinden zich werken van Picasso, Chagall, Kandinsky, El Lissitzky, Theo van Doesburg, Mondriaan en Appel. Het Designhuis is een podium en ontmoetingsplaats gericht op design en innovatie.

Verken de mooiste natuur en cultuur rond Eindhoven, Tilburg en Den Bosch.

Ontdek het lichtgevende fietspad van Daan Roosegaarde, geïnspireerd op ‘Starry Night’ van Van Gogh.

Piet Hein Eek
Categorie: Lezen

Dutch Design

Dutch Design is in de wereld van design een begrip. Maar wat maakt Nederlands ontwerp Nederlands?

Bezoek Eindhoven

Eindhoven wordt wel ‘de lichtstad’ genoemd. Die erenaam dankt het aan de lampen- en elektronicareus Philips, die hier in 1891 zijn oorsprong had. Een bijzonder project in dit kader is het jaarlijkse evenement Glow Eindhoven; een festival waarbij tientallen international lichtkunstenaars de mooiste licht-installaties tonen, verspreid door de stad. Dit jaar kan ook als beginjaar worden gezien van Eindhovens bijzondere plaats in de designwereld. U bent altijd welkom om meer over design te leren in Eindhoven - tijdens de Dutch Design Week, maar ook daarbuiten.

Reis van en naar Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is centraal gelegen in het zuiden. Boek een hotel in de buurt van de luchthaven.

Lees meer

Vervoer in Eindhoven

Met het openbaar vervoer

Eindhoven heeft een internationale luchthaven. De stad is goed bereikbaar per trein en bus. Voor fietsers is innovatieve infrastructuur aangelegd.

Met de auto

Er zijn meerdere parkeerterreinen en parkeergarages. Deze zijn allemaal betaald. Parkeer gratis op de P+R Eindhoven Zuid en reis verder met de bus.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen