Pretparken in Nederland

Een bezoek aan een pretpark staat garant voor een geslaagde dag. In Nederland zijn verschillende pretparken voor de allerkleinsten maar ook de wat oudere kinderen kunnen hier terecht in achtbanen, speeltuinen, draaimolens of waterparken. Bekijk hier de beste pretparken van Nederland en koop direct online uw tickets met korting.

Laad foto's

De leukste pretparken in Nederland

Door heel Nederland kunt u met uw kinderen de leukste pretparken bezoeken: voor de kleinste peuters maar ook voor echte waaghalzen. Houdt u van snelle achtbanen of bezoekt u liever een sprookjesbos? Bekijk hier welk pretpark bij u past.

Pretparken voor peuters

Zijn uw kinderen nog net iets te klein voor wilde achtbanen? Veel pretparken hebben ook attracties voor peuters. Bezoek bijvoorbeeld Amusementspark Tivoli, Familiepark Drievliet, Linnaeushof of Juliana Toren. Springen op een springkussen, met water spelen of mee met een treintje maken een bezoek aan deze pretparken tot een onvergetelijke dag.

Spannende pretparken

Alleen geschikt voor waaghalzen: de hoogste en snelste achtbaan van Nederland en België vindt u in Walibi Holland. U bereikt hierin een snelheid van wel 106 kilometer per uur. Ook in pretparken als de Efteling, Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen kunt u uw hart ophalen als u van spannende attracties houdt. Leuk om te weten: de beroemde achtbaan De Python in de Efteling rijdt tegen het einde van de dag nog sneller dan in de ochtend. Dit komt omdat de olie in de wiellagers dan beter zijn opgewarmd.

Beleef de geschiedenis

Wat is er nou leuker dan in de huid kruipen van een historisch figuur? In Archeon beleven kinderen de tijd van de Romeinen of prehistorie. Bezoekt u het Arsenaal, dan worden uw kinderen een echte piraat. Niet alleen kunnen uw kinderen hier spelen en hun fantasie gebruiken, de parken zijn ook nog eens ontzettend leerzaam.

Tickets met korting

Voor een overzicht van alle attracties en musea in Nederland, bekijkt u het aanbod in onze ticketshop. Koop hier vooraf uw tickets met korting, dan bent u verzekerd van een leuk dagje uit.

Slapen in een pretpark
 • Slaap tussen de achtbanen!

  Na een dagje Walibi nog even blijven? Dat kan! Het attractiepark heeft namelijk een eigen vakantiepark. U slaapt dus letterlijk tussen de achtbanen. Op het vakantie park is voor jong en oud veel te doen, zo is er een binnenzwembad en een recreatieruimte.

  Biddinghuizen, Flevoland

  Bekijk het aanbod
 • Vakantiepark Slagharen

  Vakantiepark Slagharen is over verschillende delen van het gelijknamige attractiepark verdeeld. De accommodaties zijn er in verschillende thema's. Voor de kids ideaal terwijl er ook voor volwassenen veel te doen is in de natuurrijke omgeving.

  Slagharen, Overijssel

  Bekijk het aanbod
 • Sprookjesachtig overnachten in de Efteling

  Bosrijk is al 4x op rij uitgeroepen tot beste vakantiepark van Nederland. De accommodaties zijn helemaal in stijl van de Efteling en liggen op loopafstand van het park.

  Kaatsheuvel, Noord-Brabant

  Bekijk het aanbod
Op stap met de familie?