© Joël de Vriend - Unsplash

Provincies in Nederland

Nederland telt twaalf provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Elke provincie heeft een eigen hoofdstad. Bekijk de vakantiebestemmingen en steden per provincie, en de aantrekkelijke kenmerken van elke regio.

Ontdek 12 unieke regio's

Friesland Groningen Drenthe Noord-Holland Flevoland Overijssel Zuid-Holland Utrecht Gelderland Zeeland Noord-Brabant Limburg

Provincies aan de kust

Categorie: Bestemming

Zuid-Holland

Bezoek de provincie Zuid-Holland: molens, bollenvelden, mooie kustplaatsen als Noordwijk en Scheveningen en grote steden als Den Haag en Rotterdam.

Grootschermer, North Holland
Categorie: Bestemming

Noord-Holland

Bezoek de provincie Noord-Holland met steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, badplaatsen als Zandvoort en authentieke dorpjes als Volendam en Edam.

Categorie: Bestemming

Zeeland

Zeeland heeft prachtige stranden en leuke badplaatsen als Domburg en Renesse. Boek een vakantiehuis aan zee, ga fietsen of wadlopen en ontdek de beste restaurants.

Provincies in het noorden

Smeerling, Groningen
Categorie: Bestemming

Provincie Groningen

Ontdek het goede leven in Groningen! Mooie dorpen en steden als Appingedam en Bourtange, de kust en de Waddenzee, rust en ruimte én de bruisende hoofdstad Groningen.

Categorie: Bestemming

Drenthe

Bezoek het bijzondere Drenthe: hunebedden uit de prehistorische tijd, het grootste natte heidegebied Dwingelerveld en leuke steden als Emmen en Coevorden.

Boating Alde Feanen Friesland
Categorie: Bestemming

Friesland

Bezoek de noordelijke provincie Friesland en ontdek hun eigen taal, cultuur, delicatessen en het unieke natuurgebied de Waddeneilanden.

Provincies in het midden van Nederland

Categorie: Bestemming

Overijssel

Bezoek Overijssel met bijzondere natuurgebieden als de Weerribben, Hanzesteden als Kampen en Zwolle in de regio IJsseldelta en het Venetië van het noorden: Giethoorn.

Pandhof Dom in Utrecht
Categorie: Bestemming

Provincie Utrecht

Provincie Utrecht: de kleinste provincie van Nederland, maar vol prachtige kastelen, bijzondere natuur en de gezellige hoofdstad Utrecht.

Family in Schokland, looking over noordpunt
Categorie: Bestemming

Flevoland

Ontdek de jongste provincie van Nederland! Geniet van de veelzijdige bestemming Flevoland met prachtige natuur, historie, watersportactiviteiten én moderne architectuur.

Categorie: Bestemming

Gelderland

If you’re looking for a holiday bursting at the seams with natural beauty, fascinating culture and culinary delight, then you can’t go wrong in Gelderland’s regions: the Veluwe, the Arnhem-Nijmegen area, Rivierenland and the Achterhoek.

Provincies in het zuiden

Categorie: Bestemming

Noord-Brabant

Bezoek de provincie Noord-Brabant en ontdek de geboortestreek van Vincent van Gogh, de steden Breda, Den Bosch, Eindhoven en het natuurlandschap De Biesbosch.

Categorie: Bestemming

Limburg

Ontdek de culinaire provincie van Nederland: Limburg. Historische steden, wijngaarden en asperges in het seizoen. In het afwisselende natuurlandschap kunt u heerlijk fietsen en wandelen.

Veelgestelde vragen