© NBTC / Castles & Country Houses storyline
Categorie:Gelderland

Jachthuis Sint Hubertus

Jachthuis Sint Hubertus is vernoemd naar Sint Hubertus, patroonheilige van de jacht. Het ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Gelderland. Het buitenhuis en het volledige interieur zijn ontworpen door Hendrik Berlage, een van de beroemdste architecten van Nederland. het is gebouwd voor het vermogende echtpaar Kröller-Müller.

  • Neem een rondleiding door het indrukwekkende Jachthuis Sint Hubertus en verken het interieur.
  • Wandel langs de prachtige vijver in de tuin van het landgoed, dat deel uitmaakt van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
  • Ontdek de kenmerkende stijl van Berlage, een van de beroemdste architecten van Nederland.
Adres:
Apeldoornseweg 258
7351TA Hoenderloo
Toon locatie in Google Maps

Ontdek een architectonisch meesterwerk van Berlage

In 1914 besloot het echtpaar Kröller-Müller een jachthuis te laten bouwen op het landgoed dat ze net hadden gekocht. Later zou dit landgoed een nationaal park worden dat we allemaal kennen: De Hoge Veluwe. Het echtpaar gaf de opdracht aan de vooraanstaande architect Hendrik Berlage, bekend van de Beurs van Berlage in Amsterdam en het Kunstmuseum in Den Haag. Berlage ontwierp niet alleen het huis, maar ook het interieur, de meubels, de tuinen, de dienstgebouwen en een brug. Het resultaat is een waar gesamtkunstwerk: Jachthuis Sint Hubertus.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Na het overlijden van het echtpaar Kröller-Müller werd het landgoed (inclusief het Jachthuis Sint Hubertus) opengesteld voor het publiek. Het Kröller-Müller Museum, in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Het toont haar opmerkelijke collectie moderne kunst, met onder meer de op een na grootste Van Gogh-collectie van Nederland. Ook buiten staan kunstwerken, in de uitgestrekte beeldentuin. De ideale manier om Het Nationale Park te verkennen, is met een van de 1.800 gratis beschikbare fietsen.

Duik in de rijke geschiedenis van Gelderland

Het bijzondere Jachthuis is een van de vele indrukwekkende gebouwen die in Gelderland te vinden zijn. De provincie heeft een rijke geschiedenis, met een landschap dat gesierd wordt door de torens van vele kastelen. Je hebt dus volop mogelijkheden om zeven eeuwen terug in de tijd te reizen.

Openingstijden

Openingstijden: Het Nationale Park De Hoge Veluwe is elke dag open, en het Jachthuis ook. Op www.hogeveluwe.nl vindt u meer informatie en prijzen. Je kunt het Jachthuis alleen bezoeken tijdens een rondleiding. Entreekaarten kun je het beste online bestellen, want het aantal plaatsen voor de rondleidingen is beperkt. Je kunt eventueel ook kaarten kopen bij de ingang van Het Nationale Park. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dagelijks geopend:

Januari t/m maart 09.00 - 18.00
April 08.00 - 20.00
Mei 08.00 - 21.00
Juni en juli 08.00 - 22.00
Augustus 08.00 - 21.00
September 09.00 - 20.00
Oktober 09.00 - 19.00
November and december 09.00 - 18.00

Warm aanbevolen: Bijkomen van de schitterende natuur en architectuur op de Veluwe? Proef het beste uit regio bij een van de Michelinsterrenrestaurants, of neem wat van de streekproducten mee naar huis.

Meer informatie vind je hier.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer