Watersport in Nederland

Reizend door het laagland van Nederland ontkomt u er bijna niet aan. Overal vindt u meren en stranden waarop uitstekend gerecreëerd kan worden. Middelen om te watersporten zijn breed verkrijgbaar en te huur. Kom genieten van het water. Voor een dagje, of voor uw hele vakantie.

Watersporten in Nederland

Holland Sail

Ontdek Nederland vanaf het water tijdens een ontspannen zeilreis over het IJsselmeer of de Waddenzee.

Lees meer
Watersport evenementen
Vakantie aan of op het water

Watersporten in Nederland

Nederland is watersportland bij uitstek. Bijna een derde van ons land ligt onder de zeespiegel. Dit brengt naast de gevaren van overstroming, ook unieke watersportmogelijkheden met zich mee. U kunt door de grachten van grote steden varen of genieten van de rust en de ruimte van de grote wateren.

Watersporten aan de kust

Langs de Nederlandse kust vindt u vele mogelijkheden om te watersporten. Van duiken, surfen en vliegeren op de beste watersportstranden van Zeeland, tot blokarten op het strand van de Waddeneilanden. Huur een catamaran in Zandvoort of bekijk vanaf het strand van Scheveningen de verrichtingen van de schepen van de Volvo Ocean Race of North Sea Regatta.

Watersporten op de meren

Friesland is watersportprovincie bij uitstek met haar grote, aaneengesloten meren. Maar als u het IJsselmeer oversteekt, vindt u van Noord-Holland tot Zeeland de Staande Mast Route. Een veilige en vlotte doorgaande route voor zeil- en motorboten. In Zuid-Holland kunt u recreëren op onder andere de Kaag en het Braassemermeer. In Noord-Brabant vindt u het uitgestrekte Nationaal park de Biesbosch en in Utrecht zijn de Loosdrechtse plassen een fijne plek om met uw bootje te varen. In Limburg is een groot netwerk van grote en kleine plassen ontstaan door grindafgravingen. Op de Maasplassen kunt u diverse rondvaarten maken of een boot huren om dit moois zelf te ontdekken.

In bijna elke stad of dorp met grachten of aan het water kunt u een boot huren. Van kleine roeiboten en electrische sloepen tot een zeilboot voor een meerdaagse vakantie.

Lees meer