Evenementen in Nederland

Evenementen in Nederland zijn talrijk. Het hele jaar door worden er festivals, markten, corso's, exposities en andere evenementen door het hele land georganiseerd. Het voorjaar staat overwegend in het teken van bloemencorso's en kaasmarkten, de zomer telt tientallen dans-, muziek- en theaterfestivals, in het najaar ligt de nadruk op kunst en cultuur en in de winter draait alles om Sinterklaas en gezellige kerstmarkten. Op 27 april heeft het grootste nationale evenement van het jaar plaats; Koningsdag. U moet een keer meemaken hoe het hele land oranje kleurt tijdens dit landelijke evenement. In het onderstaande overzicht ziet u welke evementen jaarlijks plaatshebben in de maand van uw bezoek.

Uitgelicht in februari

Rembrandt en Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw

Hoe ging de liefde en trouwen er aan toe in de Gouden Eeuw? Ontdek het op de tentoonstelling Rembrandt en Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw.

Lees meer

Tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa

De tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa in het Centraal Museum in Utrecht schijnt licht op drie Utrechters die afreisden naar Rome tijdens de 17de eeuw.

Lees meer

Meer over het concertgebouw en haar programmering leest u hier.

Lees meer

In Nederland kennen wij de volgende nationale feestdagen:

1 januari - Nieuwjaarsdag.

De maandag na pasen is het tweede paasdag.

Elke 27e april is Koningsdag.

Hemelvaartsdag

De maandag na Pinkster is het tweede pinksterdag.

Kerst vieren we op 25 en 26 december.

Lees meer

Op 27 april viert Nederland de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het hele land hult zich in oranje een gaat feesten op een van de vrijmarkten, kermissen of grote evenementen die door het hele land georganiseerd worden.

Lees meer

De Keukenhof is geopend van eind maart tot half mei. Dat is de periode dat de bloemen in bloei staan.

Lees meer