Woman walking beach Domburg Zeeland
© Fokke Baarssen

Vind je weg

Of je nu voor het eerst naar Nederland komt of dat het je favoriete vakantieland is: het is altijd fijn om inspiratie op te doen voor leuke uitjes. Verdiep je in je eigen interesses of stap juist buiten je comfortzone en doe eens iets heel anders! We bundelen verhalen rondom verschillende thema’s en delen praktische informatie, zodat je je goed kunt voorbereiden op een succesvol verblijf.

Ladies with mobile in front of the Fundatie in Zwolle Hanseatic cities

Wil je Nederland beter leren kennen? Bezoek je het land binnenkort en probeer je je verblijf te plannen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze website vind je zo’n beetje alles wat je over Nederland zou willen weten. Op onze pagina Interesses vind je bergen ideeën voor dingen om te doen en te ontdekken, wat je interesses ook zijn. En onder Handige informatie vind je, inderdaad, handige informatie.

Op de overzichtspagina Interesses worden verschillende aspecten van Nederland uitgelicht. We veranderen de inhoud van deze pagina’s om de zoveel tijd, zodat je regelmatig nieuwe ideeën op kunt doen. Maar wat je hier altijd kunt vinden is inspiratie voor je volgende vakantie in Nederland, plus de nodige culturele achtergrond om je verblijf nog interessanter te maken.

Duik in een kunstzinnige wereld

Houd je van kunst en cultuur? Nederland heeft op dat gebied genoeg te bieden, of je nu van klassieke kunst en de oude meesters houdt of juist van avant-garde. Door heel het land vind je grote en kleine musea en galerieën om je hart op te halen. Lees alles over kunstenaars, musea, theaters en street art.

Wil je meer weten over de momenten in de geschiedenis die Nederland hebben gemaakt zoals het nu is? Ook daar kunnen we je mee op weg helpen. En wil je zelf de sfeer proeven op historische locaties? Lees dan vooral onze artikelen over erfgoed, want daar vind je interessante bestemmingen verspreid over het hele land.

Lady strolls around the beautiful village of Veere, Zeeland

Ervaar de natuurlijke schoonheid

Spending the night on a camping raft Broek in Waterland North Holland

Ben je meer een natuurmens? Kom meer te weten over de schitterende en afwisselende Nederlandse natuur. Of je nu van bos houdt, van heide, watersport of de zee: het is er allemaal! Lees over de innige relatie tussen het land en het water en hoe die vorm heeft gegeven aan het landschap en zelfs aan de Nederlandse identiteit. Nederland is mooi onder alle weersomstandigheden, en daarom helpen we je met inspiratie voor uitjes in elk seizoen. En als je na al je avonturen trek krijgt, kun je je inlezen in typisch Nederlandse gerechten en waar je ze kunt proeven.

Ideeën opdoen voor leuke dingen doen is belangrijk, maar je hebt ook praktische informatie nodig. Hoe ga je het beste naar Nederland? En hoe kom je binnen het land van A naar B? Hoe werkt het Nederlandse openbare vervoer? Kun je je elektrische auto opladen? (Natuurlijk kan dat, Nederland loopt voorop in duurzame technologie.) Is het weer echt zo wisselvallig? Het antwoord op deze vragen vind je op onze overzichtspagina Handige Informatie.

Reis slim door Nederland

Eén pagina die je echt even moet bestuderen als je voor het eerst naar Nederland gaat, is praktische informatie. Hier vind je alle informatie die je echt nodig hebt als je het land voor het eerst bezoekt: van de verschillende betaalmogelijkheden (zoals wat een Tikkie is) tot hoe je noodhulp of ander medische zorg kunt krijgen in het Nederlandse zorgsysteem. De OV-chipkaart kan tot verwarring leiden, maar niet als je onze uitleg over betalen in het OV leest. En we kunnen er niet omheen: we leggen je ook uit hoe het nou eigenlijk zit met coffeeshops.

Dus als er een praktisch onderwerp is waarover je je afvraagt ‘maar hoe doen ze dat in Nederland eigenlijk’, is de kans groot dat je hier je antwoord vindt. Dat voorkomt een hoop uitzoekwerk en gedoe!

Lady parked her bike to withdraw money at Geldmaat (Dutch ATM)