Woman touching tulips at Keukenhof
© Mario Gogh
Categorie:Evenementen

Keukenhof

23 mrt. 2023 - 14 mei 2023, Lisse

Kom je in de lente naar Nederland? Breng dan een bezoek aan de Keukenhof. Je ervaart de prachtige bloei van de Hollandse tulpen en andere bloemen waar Nederland om bekend staat. De Keukenhof is het meest bekende en grootste bloemenpark ter wereld en ligt niet ver van Amsterdam.

  • Bezoek het mooiste lentepark ter wereld.
  • Bekijk meer dan 7 miljoen bloemen in bloei op de Keukenhof.
  • Keukenhof is binnen een halfuur te bereiken vanuit Den Haag, Haarlem, Leiden, Delft en Amsterdam.
Adres:
Stationsweg 166a
2161AM Lisse
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

7 miljoen bollen

Flower field red, purple, pink and entrance Keukenhof

Nederland staat bekend om tulpen. In april en mei staan ze in bloei en zijn de bollenvelden zeker een bezoek waard. In deze periode opent de Keukenhof, het grootste bloemenpark ter wereld, haar deuren. Ieder jaar worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant in de Keukenhof. De vele tuinen en vier prachtige paviljoens tonen een geweldige verzameling tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen. De kleuren en geuren zullen je overdonderen.

Overal tulpen

In de Keukenhof waan je je in een zee van bloemen. Verdeeld over verschillende tuinen en paviljoens vind je de miljoenen tulpen en andere bloemen. Elk jaar staat het park in het teken van een nieuw thema en dus de Keukenhof steeds weer anders. Een uniek park in de wereld waar jaarlijks ruim een miljoen bezoekers op af komen.

Let wel op, de tulpen bloeien alleen van half maart tot half mei en daarom is het park alleen in deze periode open. 

Kasteel Keukenhof

Bezoek Kasteel Keukenhof, een schitterende kasteel in Lisse, niet ver van de Keukenhof. Het kasteel, dat gebouwd werd in 1642, beschikt over schitterende salons en een unieke tuin. Je kan het op gezette tijden bezichtigen met een gids. Informeer vooraf naar de tijden.

Zomertip: Bloeiende dahlia’s Kasteel Keukenhof

In de zomer staat de tuin van Kasteel Keukenhof vol met 150 verschillende soorten bloeiende dahlia’s. Eind augustus wordt dit gevierd met de Keukenhof Dahlia Dagen, waarbij allerlei activiteiten zijn te beleven. Tot half oktober zorgen de dahlia’s voor een overweldigende kleurenpracht in het park.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen