Deer in NP de Hoge Veluwe
© Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Categorie:Ontdek de Nationale Parken van Nederland

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is met een oppervlakte van ongeveer 5.400 hectare één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. Wandel of fiets door de prachtige natuur op een gratis witte fiets of breng een bezoek aan het Kröller-Müller Museum met zijn beeldentuin en de grootste privécollectie van Van Goghs ter wereld.

  • 5.400 hectare bossen, heidevelden, vennen en stuifzanden.
  • 1800 gratis witte fietsen te gebruiken op 40 kilometer aan fietspaden.
  • Bekijk de grootste privécollectie van Van Goghs ter wereld in het Kröller-Müller Museum.
Adres:
Houtkampweg 9c
6731AV Otterlo
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Het Nationale Park De Hoge Veluwe beslaat 5400 hectare aan verschillende landschappen. Je vindt er prachtige bossen, heidevelden, zandverstuivingen, vennen en plassen. In het Park leven talloze dieren, waaronder zwijnen, edelherten, reeën, en moeflons.

Gratis witte fietsen

People cycling on white bikes from National parc De Hoge Veluwe

De makkelijkste manier op dit uitgestrekte gebied te verkennen is op de fiets. Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft 40 kilometer aan fietspaden en 1.800 gratis te gebruiken fietsen. Je kan deze wit gekleurde fietsen vinden op verschillende locaties in het park maar ook bij de ingangen Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen zodat je bij binnenkomst direct kunt opstappen. Er zijn ook witte fietsen voor kinderen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter.

Safaritochten en wild spotten

Kids looking through binoculars National parc De Hoge Veluwe

De leukste manier om de natuur van de Hoge Veluwe te leren kennen is wel tijdens een safari. De boswachter neemt je mee op een vier uur durende wandeling en laat je alle bijzondere plekjes van het park zien. Een nachtelijke tocht waarbij je slaapt onder de blote sterrenhemel is ook mogelijk; elke maand zijn er wisselende safari’s, afgestemd op het (wild) seizoen. In de zomer zijn er ook speciale kindersafari's. Zelf wild spotten kan natuurlijk ook. De grootste kans dat je wild kan zien is in de namiddag en avond bij één van de verschillende wildobservatie posten die in het park geplaatst zijn.

Het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is het culturele hoogtepunt van De Hoge Veluwe. Diep verstopt in de bossen ligt dit wereldberoemde museum, met de grootste privécollectie van Van Goghs ter wereld en een van de mooiste beeldentuinen van Europa. Andere bezienswaardigheden zijn het Jachthuis Sint Hubertus en het Museonder in het bezoekerscentrum.

Vond je dit interessant? Ontdek meer