Oostvaardersplassen
© Almere Citymarketing

Growing Green Cities

Welkom in onze digitale persmap. Hier vindt u informatie over ‘Growing Green Cities’ de samenwerking tussen Almere, Flevoland, Floriade Expo 2022 en NBTC. Naast persberichten stellen we u ook beeldmateriaal ter beschikking. De link naar de beeldbank vindt u onderaan deze pagina.

Urbanisering

De wereld verstedelijkt in een razend tempo. Op dit moment leeft meer dan de helft van de zeven miljard inwoners op deze planeet in stedelijke gebieden. In 2050 zal dit percentage zijn gestegen tot bijna 70% en ook in Nederland, één van de dichtstbevolkte en verstedelijkte gebieden in de wereld, is die druk merkbaar. Die verstedelijking gaat samen met grote uitdagingen. Uitdagingen waar de hele wereld, in verschillende vormen, mee te maken krijgt: klimaatverandering, de leefbaarheid van steden, watermanagement, voedselvoorziening en uitputting van grondstoffen, etc.

De stad van morgen

Ons DNA moet het pad naar de toekomst zijn, hoe we zijn omgegaan met uitdagingen uit het verleden maken ons open, inventief en inclusief. We nemen je graag mee op onze weg naar de stad van morgen, of het nu de ‘Floriade Expo 2022’ is qua duurzaam innovatief event van internationale allure, de duurzame stadswijken van de toekomst in Almere of op andere locaties in onze provincie Flevoland, het allergrootste stuk man made land ter wereld met volop ruimte voor nieuwe duurzame initiatieven. Almere is niet voor niets gaststad van de Floriade. Zo’n 45 jaar geleden lag Almere al als ‘Garden city’ op de tekentafel en is nu de groenste stad van Nederland.

Groene oplossingen voor de toekomst

Ontdek groene oplossingen die onze steden aangenamer, mooier en duurzamer maken. Nieuwe manieren van wonen, voedselvoorziening en het omgaan met water. Maar ook bezoekbare plekken rondom de stad en in de provincie, plekken waar je kan genieten van de natuur. Waar men trots is op (cultureel) erfgoed en met zorg en duurzaamheid omgaat met mens en milieu, plekken waar streekproducten en biologische herkomst hoog in het vaandel staan. We zien het belang om de generatie van morgen een duurzame toekomst te bieden. In 2022 nemen we je mee in het thema ‘Growing Green Cities’!

Hier kunt u “Growing Green Cities” beleven

Flevoland

De provincie Flevoland is niet alleen een aantrekkelijke vakantiebestemming. Het allergrootste stuk man made land ter wereld biedt ook ruimte voor nieuwe duurzame initiatieven en innovatie. Niet één landschap in Nederland ademt zo de twintigste eeuw als Flevoland. De heldere lijnen, die ruimte, dat moderne zorgen voor de bijzondere energie van deze provincie.

Almere

Almere is de groene stad van de toekomst. De stad is bedacht op de tekentafel als ‘garden city’: een landschap met stedelijke kernen van verschillende aard en omvang, waarbij iedereen dicht bij grote groengebieden en in een waterrijke omgeving woont. Naast natuur is er in Almere ook bijzondere architectuur te beleven. Dé ideale plek voor de Floriade Expo 2022 met het thema ‘Growing Green Cities’.

Floriade Expo 2022

Groen leven in de stad, duurzaam verbouwde voeding, schone energie en een gezonde leefomgeving. Het zijn thema’s die steeds meer mensen bezig houden. De Floriade laat een hoopvolle toekomst zien. Het biedt een podium aan nationale en internationale grootdenkers, innovators en slimmeriken die groene oplossingen laten zien die onze steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken.

Factsheet

Growing Green Cities is een samenwerking van Visit Flevoland, Almere Citymarketing, Floriade Expo 2022 en NBTC. Download hier de PR & Influencer factsheet.

Passend beeldmateriaal

Hiking along the Oostvaardersplassen
Categorie: Naar de site

Persfoto's Growing Green Cities

We hebben passend beeldmateriaal voor u samengesteld. Een login is niet vereist.

Andere interessante artikelen

Categorie: Lezen

Nationaal Park Nieuw Land

Ontdek bijzondere vogels, nieuwe eilanden in het Markermeer en man-made natuur onder zeeniveau!