Welkom in Nederland

Een land van verborgen parels

Nederland. Eigenzinnig, ruimdenkend en verrassend waar je ook gaat! Bewonder bijvoorbeeld de grensverleggende architectuur in onze steden, stap in de voetsporen van de Hollandse Meesters of kom heerlijk tot rust in een van de vele natuurparken. Neem een duik in onze rijke cultuur en voel je hier écht een van ons.

Nederland
Girl works in atelier in Arnhem Modekwartier district
Categorie: Verhaal

Nederlandse mode: duurzaam en innovatief

Ontdek de innovatieve en duurzame mode van Nederland. Laat je inspireren door Nederlandse modepioniers die de toekomst van kleding vormgeven, met nieuwe technologieën en een circulaire aanpak.

The word Slow written in front of Cabiner
Categorie: Verhaal

Een duurzame vakantie in Nederland

Help je mee de Nederlandse natuur zo groen mogelijk te houden?

Van Gogh Huis Nieuw-Amsterdam Veenoord, Drenthe
Categorie: Verhaal

Vincent van Gogh: gevormd door het Nederlandse platteland

Ontdek het Nederlandse landschap dat Vincent van Gogh tot een van de grootste schilders ooit maakte. Treedt in zijn voetsporen en ervaar al het moois van Brabant en Drenthe.

Dwaal rond in de Nationale Parken

Ontdek de Nationale Parken van Nederland

Welke Nationale Parken bezoek jij als je naar Nederland komt? We vertellen je precies welke er zijn en hoe je deze het beste kunt ontdekken.

Lees meer

Als een local
Verken onze steden als een local

Verken onze steden als een local

project.inpage_nav_weather_suncloud
Ga je mee naar buiten?

Ga je mee naar buiten?

De zomerwarmte is vertrokken en dat betekent dat je in Nederland kunt genieten van het mooiste seizoen van het jaar: de herfst! Kom een heerlijke wandeling maken door het mysterieuze herfstlandschap, ervaar onze bijzondere kunst en cultuur in de gezellige steden of waai even lekker uit aan de rustige stranden.

Bosbergtoren Appelscha in fall in Friesland
Categorie: Ontdekken

Zo beleef je het beste de herfst in Nederland

Ons land is het mooiste in de herfst. Waarom? Lees het hier!

project.inpage_nav_camera
#VisitNetherlands

#VisitNetherlands

project.inpage_nav_transportation_train
Reis duurzaam

Reis duurzaam

NS train through landscape with mill

Wist je dat: Er in Nederland een totaal van 3200 kilometer spoor ligt? Lees meer

Vervoer in Nederland

Kom je naar Nederland, dan is er één ding waar je zeker van kunt zijn; het uitstekende openbaar vervoer. Want of je nu per trein, bus, tram of metro op pad gaat, je doorkruist het hele land op een duurzame en prettige manier. Bekijk hier alle opties die je hebt.

Reizen naar Nederland

Hoewel Nederland een klein land is, zijn de internationale verbindingen groots. Je kan dan ook op verschillende duurzame manieren naar ons land komen. Maar wat is in jouw situatie nu de allerbeste manier om hierheen te reizen? Wij zetten alle opties voor je op een rij.

Praktische tips

Hoe pak je je koffer zo duurzaam mogelijk in? Hoe werkt contactloos betalen in Nederland? En hoe check je eigenlijk in bij het openbaar vervoer? Antwoord op deze (en nog veel meer!) vragen vind je in dit overzicht met praktische tips voor je vakantie naar Nederland.

Het weer in Nederland

In welk seizoen je ook naar Nederland komt, de prachtige landschappen, bossen en stranden zullen een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Maar als je veel in de buitenlucht rondreist, is het wel zo prettig om te weten wat je van het weer kunt verwachten. Lees hier alles over het klimaat van Nederland.