Welkom in Nederland

Een land van verborgen parels

Nederland. Eigenzinnig, ruimdenkend en verrassend waar je ook gaat! Bewonder bijvoorbeeld de grensverleggende architectuur in onze steden, stap in de voetsporen van de Hollandse Meesters of kom heerlijk tot rust in een van de vele natuurparken. Neem een duik in onze rijke cultuur en voel je hier écht een van ons.

Nederland
Girl works in atelier in Arnhem Modekwartier district
Categorie: Verhaal

Nederlandse mode: duurzaam en innovatief

Ontdek de innovatieve en duurzame mode van Nederland. Laat je inspireren door Nederlandse modepioniers die de toekomst van kleding vormgeven, met nieuwe technologieën en een circulaire aanpak.

Aerial shot of Fort Everdingen part of Nieuwe Hollandse Waterlinie
Categorie: Verhaal

Reis mee langs de werelderfgoederen van Nederland

We gaan, kriskras door Nederland, langs alle UNESCO werelderfgoedlocaties. Deze plekken vertellen het unieke verhaal van onze samenleving en de bewogen relatie met water.

Van Gogh Huis Nieuw-Amsterdam Veenoord, Drenthe
Categorie: Verhaal

Vincent van Gogh: gevormd door het Nederlandse platteland

Ontdek het Nederlandse landschap dat Vincent van Gogh tot een van de grootste schilders ooit maakte. Treedt in zijn voetsporen en ervaar al het moois van Brabant en Drenthe.

Dwaal rond in de Nationale Parken

Ontdek de Nationale Parken van Nederland

Welke Nationale Parken bezoek jij als je naar Nederland komt? We vertellen je precies welke er zijn en hoe je deze het beste kunt ontdekken.

Lees meer

Als een local
Verken onze steden als een local

Verken onze steden als een local

project.inpage_nav_weather_suncloud
Ga je mee naar buiten?

Ga je mee naar buiten?

In de koude wintermaanden is Nederland even mooi als veelzijdig. Proef de sfeer in feestelijk verlichte steden en kom tot rust in de sprookjesachtige natuur. Van culinaire hoogstandjes tot grensverleggende tentoonstellingen - Nederland heeft het allemaal. Dus trek je warmste jas aan en ga met mee op reis door een winters wonderland!

Winter in Friesland, Alde Faenen. Woman drinks coffee and looks over puddle
Man takes winter walk in forest with snow
Categorie: Ontdekken

Winter in Nederland

project.inpage_nav_camera
#VisitNetherlands

#VisitNetherlands

project.inpage_nav_transportation_train
Reis duurzaam

Reis duurzaam

NS train through landscape with mill

Wist je dat: Er in Nederland een totaal van 3200 kilometer spoor ligt? Lees meer

Reizen naar Nederland

Hoewel Nederland een klein land is, zijn de internationale verbindingen groots. Je kan dan ook op verschillende duurzame manieren naar ons land komen. Maar wat is in jouw situatie nu de allerbeste manier om hierheen te reizen? Wij zetten alle opties voor je op een rij.

Vervoer in Nederland

Kom je naar Nederland, dan is er één ding waar je zeker van kunt zijn; het uitstekende openbaar vervoer. Want of je nu per trein, bus, tram of metro op pad gaat, je doorkruist het hele land op een duurzame en prettige manier. Bekijk hier alle opties die je hebt.

Praktische tips

Hoe pak je je koffer zo duurzaam mogelijk in? Hoe werkt contactloos betalen in Nederland? En hoe check je eigenlijk in bij het openbaar vervoer? Antwoord op deze (en nog veel meer!) vragen vind je in dit overzicht met praktische tips voor je vakantie naar Nederland.

Een duurzame vakantie in Nederland

Tijdens je reis wil je natuurlijk zo veel mogelijk bijzondere dingen ervaren. Maar hoe doe je dat nou een beetje co2-neutraal? Deze verhalen maken in ieder geval één ding duidelijk: een verantwoorde reis betekent zeker niet dat je geen leuke dingen meer kunt doen. In tegendeel!