Vakantie in Nederland: bestemmingen, tips en reisinspiratie - Holland.com

Welkom terug in Nederland. Er is veel veranderd, maar ons land is nog net zo mooi en veelzijdig als altijd. Houd onze site in de gaten voor de laatste richtlijnen en maatregelen, rustige plekken die je kunt bezoeken en hoe je - ook als je ons níet bezoekt - op afstand van ons prachtige land kunt genieten.

Reisadvies voor bezoekers vanuit België:

Inmiddels hebben alle provincies in Nederland een negatief reisadvies gekregen voor bezoekers uit België. Wanneer je terugkeert naar België, zul je een test moeten doen en in thuisquarantaine moeten gaan – dit in ieder geval tot je de uitslag hebt en uiteraard langer indien de uitslag hiervan positief is.

Lees meer
Bekijk de leukste tips voor veilige, spannende, verrassende uitjes en toffe dingen om nu te doen: natuur, musea, mooie plaatsen en nog veel meer.

Het land met het formaat van een stad

Wie aan Nederland denkt denkt meteen aan bloemen, molens en klompen. Maar Nederland heeft nog zoveel meer te bieden! Geniet van de wind door uw haren tijdens een strandwandeling aan de Nederlandse kust of tijdens een fietstocht over de Veluwe. Ervaar de bourgondische gastvrijheid van Noord-Brabant en Limburg, de authentieke charme van de Hanzesteden en de Achterhoek in het oosten van Nederland en de vrijheid van het open en weidse Friesland en Groningen. Ontdek hoe wij Nederlanders strijd leveren met het water in Flevoland, onze jongste provincie. En dompel u onder in de Nederlandse cultuur in de moderne metropolen, historische steden en pittoreske dorpjes in het westen van Nederland.

En het mooiste van dit alles? In Nederland hoeft u niets te kiezen. Dit alles en nog veel meer vindt u binnen twee uur reizen.

Ga op avontuur in Nederland

Attracties

Met kinderen

Nederland heeft tal van attracties die extra leuk zijn voor kinderen zoals dierentuinen, attractieparken en musea voor kinderen.

Natuur

Ontdek de natuur

Fiets en wandel door de prachtige natuurgebieden, bekijk de unieke flora en fauna én geniet van een heerlijke vakantie in de natuur.

Attracties

Dierentuinen

Hang de beest uit en bezoek de leukste dierentuinen en zoos van Nederland.

Shoppen

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Beroemde Nederlandse iconen

De hoogtepunten van Nederland; die moet u absoluut gezien hebben!

Zandvoort beach
Bestemmingen

Nederlandse kust

De Nederlandse kust met al z'n verschillende regio's biedt voor iedereen wat.

Land of Water

Nederland Waterland

Maar liefst 26 procent van ons land ligt onder de zeespiegel. Hoe we omgaan met het water en ervan genieten ziet en beleeft u op meerdere plaatsen.

Kunst en cultuur

Ontdek de leukste culturele activiteiten en musea van Nederland. Van oude meesters tot moderne architectuur, Nederland heeft veel te bieden.

Cyclists in the city
Fietsen

Nederland fietsland

Door het vlakke landschap, milde klimaat en goede infrastructuur is Nederland de ultieme fietsbestemming.

Dutch Food & Cuisine

De Nederlandse Keuken

Proef en ontdek de pure en (h)eerlijke keuken van Nederland.

e

#visitholland