Het is zomer in Nederland! Zonnige maanden die erom vragen onze prachtige natuur te verkennen, de bruisende steden te ontdekken en dwars door onze unieke verhalen te reizen. En dat alles natuurlijk in de heerlijke buitenlucht. Voel je welkom. Voel je vrij. Voel je een van ons tijdens het mooiste seizoen van het jaar.

Ontmoet de Hanzesteden

De Hanzesteden: moderne steden in een middeleeuwse setting. Ontdek zelf hoe de negen parels aan het water altijd volop in beweging zijn. Lees het Hanze-verhaal

#VisitNetherlands

Ontdek 12 unieke regio's

Friesland Groningen Drenthe Noord-Holland Flevoland Overijssel Zuid-Holland Utrecht Gelderland Zeeland Noord-Brabant Limburg

Uitgelicht

Bekijk Street Art online, grappige buitenkunst & stedentips voor je bucketlist.

Lees meer over Street-Art

Handig voor de voorpret: deze sites, apps en andere digitale mogelijkheden laten je alvast genieten van al het moois dat Nederland rijk is.

Lees meer

Het land met het formaat van een stad

Wie aan Nederland denkt denkt meteen aan bloemen, molens en klompen. Maar Nederland heeft nog zoveel meer te bieden! Geniet van de wind door je haren tijdens een strandwandeling aan de Nederlandse kust of tijdens een fietstocht over de Veluwe. Ervaar de bourgondische gastvrijheid van Noord-Brabant en Limburg, de authentieke charme van de Hanzesteden en de Achterhoek in het oosten van Nederland en de vrijheid van het open en weidse Friesland en Groningen. Ontdek hoe wij Nederlanders strijd leveren met het water in Flevoland, onze jongste provincie. En dompel je onder in de Nederlandse cultuur in de moderne metropolen, historische steden en pittoreske dorpjes in het westen van Nederland.

En het mooiste van dit alles? In Nederland hoef je niet te kiezen. Dit alles en nog veel meer vind je binnen twee uur reizen.

Ga op avontuur in Nederland

Categorie: Ontdekken

Ontdek de natuur

Fiets en wandel door de prachtige natuurgebieden, bekijk de unieke flora en fauna én geniet van een heerlijke vakantie in de natuur.

Categorie: Ontdekken

Beroemde Nederlandse iconen

Wat zijn Nederlands’ beroemde iconen en typisch Nederlandse dingen? Van schilders en waterwerken tot bloemen en lekkernijen, dit is waar Nederland bekend om staat.

Zandvoort beach
Categorie: Bestemming

Nederlandse kust

Ontdek de Nederlandse kust met 250 km aan stranden, duinen, zeeweringen en de mooiste badplaatsen. Bekijk de regio’s aan de Noordzee en boek een fijne vakantie aan zee.

Categorie: Ontdekken

Nederland fietsland

Fietsen is een van de beste manieren om Nederland te ontdekken. Lees hier alles over de mooiste routes en leukste fietsvakanties.