Welkom in Nederland. Eigenzinnig en open-minded. Een land vol prachtige natuur, bruisende steden en gezellige dorpen. Waar iedereen welkom is en zich thuis voelt.

Onze tips voor de herfst

Uitgelicht

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. Op verschillende manieren wordt de bevrijding van Nederland herdacht en gevierd. Volg dit themajaar op Holland.com, waarop we indrukwekkende, bekende en minder bekende verhalen vertellen. Kijk ook op Europeremembers.com en vind er een kalender met de belangrijkste herdenkingen en activiteiten.

Het land met het formaat van een stad

Wie aan Nederland denkt denkt meteen aan bloemen, molens en klompen. Maar Nederland heeft nog zoveel meer te bieden! Geniet van de wind door uw haren tijdens een strandwandeling aan de Nederlandse kust of tijdens een fietstocht over de Veluwe. Ervaar de bourgondische gastvrijheid van Noord-Brabant en Limburg, de authentieke charme van de Hanzesteden en de Achterhoek in het oosten van Nederland en de vrijheid van het open en weidse Friesland en Groningen. Ontdek hoe wij Nederlanders strijd leveren met het water in Flevoland, onze jongste provincie. En dompel u onder in de Nederlandse cultuur in de moderne metropolen, historische steden en pittoreske dorpjes in het westen van Nederland.

En het mooiste van dit alles? In Nederland hoeft u niets te kiezen. Dit alles en nog veel meer vindt u binnen twee uur reizen.

#visitholland

Ga op avontuur in Nederland

Actief

Nederland fietsland

Door het vlakke landschap, milde klimaat en goede infrastructuur is Nederland de ultieme fietsbestemming.

Eten & drinken

De Nederlandse Keuken

Proef en ontdek de pure en (h)eerlijke keuken van Nederland.

© charlesdeluvio via Unsplash
Shoppen

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

© RBT Heuvelrug & Vallei

Traditionele Nederlandse iconen

De hoogtepunten van Nederland; die moet u absoluut gezien hebben!

Natuur

Nederlandse kust

De Nederlandse kust met al z'n verschillende regio's biedt voor iedereen wat.

© Rubbert Britton
Tradities

Bloemen

Bewonder de beroemde Hollandse bloemen op de velden, de drijvende bloemenmarkt of op de bloemencorso’s.

© Andzelina Hanke

Nederland Waterland

Maar liefst 26 procent van ons land ligt onder de zeespiegel. Hoe we omgaan met het water en ervan genieten ziet en beleeft u op meerdere plaatsen.

Kunst en cultuur

Ontdek de leukste culturele activiteiten en musea van Nederland. Van oude meesters tot moderne architectuur, Nederland heeft veel te bieden.

Evenementen in Nederland

Evenement

Dutch Design Week

  • 19 okt tot en met 27 okt
  • Eindhoven

Bezoek het grootste designevenement van Nederland.