We hebben je te lang niet gezien, maar gelukkig kunnen we je weer verwelkomen in Nederland! En er is dan misschien veel veranderd, ons land is nog net zo mooi en veelzijdig als altijd. Kom dus langs om tot rust te komen in onze prachtige natuurgebieden, te genieten van de zon op onze stranden of laat je inspireren door kunst en cultuur in onze bruisende steden.

Uitgelicht

De Koloniën van Weldadigheid

Ontdek het verhaal van de Nederlandse landbouwkoloniën die zijn opgericht om armoede te verlichten.

Lees meer

#VisitNetherlands

Ontdek 12 unieke regio's

Friesland Groningen Drenthe Noord-Holland Flevoland Overijssel Zuid-Holland Utrecht Gelderland Zeeland Noord-Brabant Limburg

Het land met het formaat van een stad

Wie aan Nederland denkt denkt meteen aan bloemen, molens en klompen. Maar Nederland heeft nog zoveel meer te bieden! Geniet van de wind door je haren tijdens een strandwandeling aan de Nederlandse kust of tijdens een fietstocht over de Veluwe. Ervaar de bourgondische gastvrijheid van Noord-Brabant en Limburg, de authentieke charme van de Hanzesteden en de Achterhoek in het oosten van Nederland en de vrijheid van het open en weidse Friesland en Groningen. Ontdek hoe wij Nederlanders strijd leveren met het water in Flevoland, onze jongste provincie. En dompel je onder in de Nederlandse cultuur in de moderne metropolen, historische steden en pittoreske dorpjes in het westen van Nederland.

En het mooiste van dit alles? In Nederland hoef je niet te kiezen. Dit alles en nog veel meer vind je binnen twee uur reizen.

Ga op avontuur in Nederland

Attracties

Met kinderen

Nederland heeft tal van attracties die extra leuk zijn voor kinderen zoals dierentuinen, attractieparken en musea voor kinderen.

Natuur

Ontdek de natuur

Fiets en wandel door de prachtige natuurgebieden, bekijk de unieke flora en fauna én geniet van een heerlijke vakantie in de natuur.

Attracties

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Shoppen

Shoppen in Nederland

Shoppen in Nederland? In de grote steden zijn er de mooiste winkeltjes, warenhuizen en winkelcetra voor fashion, kunst en design.

Beroemde Nederlandse iconen

Wat zijn Nederlands’ beroemde iconen en typisch Nederlandse dingen? Van schilders en waterwerken tot bloemen en lekkernijen, dit is waar Nederland bekend om staat.

Zandvoort beach
Bestemmingen

Nederlandse kust

Ontdek de Nederlandse kust met 250 km aan stranden, duinen, zeeweringen en de mooiste badplaatsen. Bekijk de regio’s aan de Noordzee en boek een fijne vakantie aan zee.

Kunst en cultuur

Ontdek de leukste culturele activiteiten en musea van Nederland. Van oude meesters tot moderne architectuur, Nederland heeft veel te bieden.

Fietsen

Nederland fietsland

Fietsen is een van de beste manieren om Nederland te ontdekken. Lees hier alles over de mooiste routes en leukste fietsvakanties.

Dutch Food & Cuisine

De Nederlandse Keuken

Nederland telt vele goede restaurants, top chefs en regionale producten van zeer hoge, internationaal erkende, kwaliteit. Proef en ontdek de puur en (h)eerlijke keuken van Nederland.