Welkom in Nederland. Eigenzinnig en open-minded. Een land vol prachtige natuur, bruisende steden en gezellige dorpen. Waar iedereen welkom is en zich thuis voelt.

Uitgelicht

De oudste stad van Nederland, Dordrecht, is absoluut een bezoek waard. Waarom?

Ontdek alle do’s en don’ts voor de mooiste tulpenselfie.

Spring achterop en ervaar de Nederlandse fietscultuur, ontmoet nieuwe fietspioniers en laat je inspireren om ons mooie land zelf op de fiets te ontdekken.

#VisitNetherlands

In volle bloei

Categorie: Lezen

De Bollenstreek

Bezoek de Bollenstreek en ontdek de prachtig gekleurde velden en de Keukenhof

Lees meer
Categorie: Lezen

Tulpentijd in Nederland

Wat is de beste tijd van het jaar om de tulpenvelden in Nederland te bezoeken?

Lees meer

Ontdek 12 unieke regio's

Friesland Groningen Drenthe Noord-Holland Flevoland Overijssel Zuid-Holland Utrecht Gelderland Zeeland Noord-Brabant Limburg

Leg je kleedje neer

Nederland heeft een enorme keuze aan heerlijke parken voor een picknick. Wij vertellen je in welke parken je het beste kunt picknicken. Check de leukste picknick-parken
Categorie: Lezen

Picknicken in Nederland

Het land met het formaat van een stad

Wie aan Nederland denkt denkt meteen aan bloemen, molens en klompen. Maar Nederland heeft nog zoveel meer te bieden! Geniet van de wind door je haren tijdens een strandwandeling aan de Nederlandse kust of tijdens een fietstocht over de Veluwe. Ervaar de bourgondische gastvrijheid van Noord-Brabant en Limburg, de authentieke charme van de Hanzesteden en de Achterhoek in het oosten van Nederland en de vrijheid van het open en weidse Friesland en Groningen. Ontdek hoe wij Nederlanders strijd leveren met het water in Flevoland, onze jongste provincie. En dompel je onder in de Nederlandse cultuur in de moderne metropolen, historische steden en pittoreske dorpjes in het westen van Nederland.

En het mooiste van dit alles? In Nederland hoef je niet te kiezen. Dit alles en nog veel meer vind je binnen twee uur reizen.

Ontdek de unieke kant van Nederland

Bekijk Street Art online, grappige buitenkunst & stedentips voor je bucketlist.

Nederland staat niet direct bekend om zijn mooie weer, maar wel om zijn mooie lucht. Werp een blik omhoog en verbaas je over het wolkenspel.

In de lente kan je asperges eten in dé aspergestreek Limburg.

Op deze stranden is je hond het hele jaar door welkom, ook in het voorjaar en de zomer

Pluktuinen in Nederland: pluk je eigen boeket en ontspan tussen de bloemen.

Een gids vol met bijzondere plekken om maximaal van de Nederlandse natuur te genieten.