Foto: © Olga Kropman

Scheveningen

Waarom gaan?

Scheveningen maakt deel uit van Den Haag en is de populairste badplaats van Nederland. Scheveningen is met de kilometers lange stranden een heerlijke locatie voor jong en oud in elk seizoen. U kunt er heerlijk zonnen, surfen, lekker eten, met uw kinderen naar Sea Life en vele evenementen bezoeken zoals de Vlaggetjesdag!

Zien & doen

Eten & drinken

Zegt u Scheveningen, dan zegt u vis! Met een zeehaven en een boulevard vol strandpaviljoens en restaurants kunt u overal terecht voor een heerlijk visgerecht uit de zee. Proeft u de Hollandse Nieuwe?

De lekkerste restaurants van Scheveningen op een rijtje.

Dutch Food & Cuisine

Verse vis uit de Noordzee

Proef de beste Noordzeevis, die door de Nederlandse vissers wordt gevangen en dezelfde dag nog op uw bord ligt.

In juni kunt u de Hollandse Nieuwe eten aan de Nederlandse kust!

Overnachten

Deze accommodatie heeft een van de best beoordeelde locaties in Scheveningen! Geniet vanuit de pier van het uitzicht op het strand!

Aan de boulevard van Scheveningen kan dit prominente gebouw u niet ontgaan. Vanaf het terras waar u bij goed weer ook kunt ontbijten, heeft u een prachtig uitzicht over de Noordzee.

Vlaggetjesdag

Vier de nieuwe haringvangst en proef de Hollandse Nieuwe in Scheveningen.

Lees meer

Scheveningen is de meest populaire badplaats van Nederland. Op slechts 5 kilometer van Den Haag vandaan is het strand van Scheveningen ideaal te bereiken en combineren vanuit Den Haag! 

De stranden van Scheveningen

Scheveningen heeft heerlijke stranden voor zonliefhebbers, gezinnen en sportievelingen. Ook vindt u er verschillende strandpaviljoens en restaurants waar u lekker kunt eten en kunt genieten van een drankje met zonsondergang.

Activiteiten in Scheveningen

De Pier van Scheveningen is een icoon van de badplaats en is in 2015 helemaal gerenoveerd. Waaghalzen kunnen er bungeejumpen en ziplinen. Doet u het liever rustig aan? Stap dan in het 42 meter hoge reuzenrad en geniet van het uitzicht over de Nederlandse kust.

Maak een wandeling langs de boulevard en strijk neer bij één van de gezellige restaurants of strandtenten. Waag na uw dagje strand een gokje bij Holland Casino of geniet van een mooie musical bij het AFAS Circustheater.

Naast de Pier komt u op de boulevard het Kurhaus tegen dat dienst doet als hotel en spa. Bent u met kinderen dan is een bezoek aan het SEA LIFE-centrum met meer dan honderd vissoorten zeker ook een aanrader!

Evenementen in Scheveningen

Het hele jaar door zijn er veel evenementen in Scheveningen. Proef de Hollandse Nieuwe op Vlaggetjesdag, bewonder het mooiste vuurwerk uit verschillende landen op het Vuurwerkfestival of begin het nieuwe jaar met een frisse Nieuwjaarsduik.

Evenementen in Scheveningen

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Scheveningen

Met het openbaar vervoer

Vliegvelden Rotterdam The Hague en Schiphol hebben een snelle treinverbinding met Den Haag. Met de tram bent u in 15 minuten vanuit Den haag in Scheveningen.

Met de auto

Scheveningen is goed bereikbaar met de auto. Volg de P-route naar een van de parkeergarages.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen