Scheveningen

Scheveningen maakt deel uit van Den Haag en is de populairste badplaats van Nederland. Scheveningen is met de kilometers lange stranden een heerlijke locatie voor jong en oud in elk seizoen. U kunt er heerlijk zonnen, surfen, lekker eten, met uw kinderen naar Sea Life en vele evenementen bezoeken zoals de Vlaggetjesdag!

Laad foto's
Activiteiten in Scheveningen

Hotels in Scheveningen

Ontdek de mooie badplaats Scheveningen en boek hier uw hotel!

Lees meer

Vliegerfestival Scheveningen

 1. 28 sep - 29 sep
 2. Scheveningen

Bezoek het grootste vliegerfeest van Holland op het strand in Scheveningen.

Lees meer
Komende evenementen
 • Vliegerfestival Scheveningen
  28 sep
  • Tot en met 29 sep
  • Scheveningen

  Bezoek het grootste vliegerfeest van Holland op het strand in Scheveningen.

 • Festival Classique
  14 jun
  • Tot en met 23 jun
  • Scheveningen

  Tijdens Festival Classique geniet u van klassieke muziek met uw voeten in het zand.

 • Vlaggetjesdag
  15 jun
  • Tot en met 15 jun
  • Scheveningen

  Vier de nieuwe haringvangst en proef de Hollandse Nieuwe in Scheveningen.

Strandhotels

Van Zeeland tot Zandvoort: Bekijk alle accommodaties aan het strand.

Bekijk het aanbod

Overnachtingstip:

Ontdek de fietsvakanties voor deze regio:

Meer over Scheveningen

Scheveningen is de meest populaire badplaats van Nederland. Op slechts 5 kilometer van Den Haag vandaan is het strand van Scheveningen ideaal te bereiken en combineren vanuit Den Haag! 

De stranden van Scheveningen

Scheveningen heeft heerlijke stranden voor zonliefhebbers, gezinnen en sportievelingen. Ook vindt u er verschillende strandpaviljoens en restaurants waar u lekker kunt eten en kunt genieten van een drankje met zonsondergang.

Activiteiten in Scheveningen

De Pier van Scheveningen is een icoon van de badplaats en is in 2015 helemaal gerenoveerd. Waaghalzen kunnen er bungeejumpen en ziplinen. Doet u het liever rustig aan? Stap dan in het 42 meter hoge reuzenrad en geniet van het uitzicht over de Nederlandse kust.

Maak een wandeling langs de boulevard en strijk neer bij één van de gezellige restaurants of strandtenten. Waag na uw dagje strand een gokje bij Holland Casino of geniet van een mooie musical bij het AFAS Circustheater.

Naast de Pier komt u op de boulevard het Kurhaus tegen dat dienst doet als hotel en spa. Bent u met kinderen dan is een bezoek aan het SEA LIFE-centrum met meer dan honderd vissoorten zeker ook een aanrader!

Evenementen in Scheveningen

Het hele jaar door zijn er veel evenementen in Scheveningen. Proef de Hollandse Nieuwe op Vlaggetjesdag, bewonder het mooiste vuurwerk uit verschillende landen op het Vuurwerkfestival of begin het nieuwe jaar met een frisse Nieuwjaarsduik.

Bereikbaarheid van Scheveningen

Vanuit Den Haag is Scheveningen goed te bereiken met de auto en vindt u er verschillende parkeergarages en parkeerplaatsen. Vanaf de luchthaven Schiphol kunt u binnen 1 uur per huurauto of per openbaar vervoer naar Scheveningen zijn. Vanaf het vliegveld Rotterdam The Hague bedraagt de reistijd per auto of openbaar vervoer ongeveer 30 minuten.

Kaart van Scheveningen