© Olga Kropman

Waarom gaan?

Scheveningen maakt deel uit van Den Haag en is de populairste badplaats van Nederland. Scheveningen is met de kilometers lange stranden een heerlijke locatie voor jong en oud in elk seizoen. U kunt er heerlijk zonnen, surfen, lekker eten, met uw kinderen naar Sea Life en vele evenementen bezoeken zoals de Vlaggetjesdag!

Dingen om te doen

Eten en drinken

Zegt u Scheveningen, dan zegt u vis! Met een zeehaven en een boulevard vol strandpaviljoens en restaurants kunt u overal terecht voor een heerlijk visgerecht uit de zee. Proeft u de Hollandse Nieuwe?

© Simonis
Eten & drinken

5x uit eten in Scheveningen

De lekkerste restaurants van Scheveningen op een rijtje.

© Nguyen Linh - Unsplash
Eten & drinken

Verse vis uit de Noordzee

Proef de beste Noordzeevis, die door de Nederlandse vissers wordt gevangen en dezelfde dag nog op uw bord ligt.

© Shutterstock
Eten & drinken

Proef het seizoen: Hollandse Nieuwe

In juni kunt u de Hollandse Nieuwe eten aan de Nederlandse kust!

Overnachten

© Cor Gaasbeek
Bezienswaardigheden

Kurhaus Hotel Scheveningen

Scheveningen en het Kurhaus zijn onafscheidelijk.

Natuur

Hotels in Scheveningen

Ontdek de mooie badplaats Scheveningen en boek hier uw hotel!

© Steve Staats - Haarlem Marketing

Accommodatie in Noord-Holland

Bekijk de beste plekken om te overnachten in Noord-Holland.

Vlaggetjesdag

Vier de nieuwe haringvangst en proef de Hollandse Nieuwe in Scheveningen.

Lees meer

Scheveningen is de meest populaire badplaats van Nederland. Op slechts 5 kilometer van Den Haag vandaan is het strand van Scheveningen ideaal te bereiken en combineren vanuit Den Haag! 

De stranden van Scheveningen

Scheveningen heeft heerlijke stranden voor zonliefhebbers, gezinnen en sportievelingen. Ook vindt u er verschillende strandpaviljoens en restaurants waar u lekker kunt eten en kunt genieten van een drankje met zonsondergang.

Activiteiten in Scheveningen

De Pier van Scheveningen is een icoon van de badplaats en is in 2015 helemaal gerenoveerd. Waaghalzen kunnen er bungeejumpen en ziplinen. Doet u het liever rustig aan? Stap dan in het 42 meter hoge reuzenrad en geniet van het uitzicht over de Nederlandse kust.

Maak een wandeling langs de boulevard en strijk neer bij één van de gezellige restaurants of strandtenten. Waag na uw dagje strand een gokje bij Holland Casino of geniet van een mooie musical bij het AFAS Circustheater.

Naast de Pier komt u op de boulevard het Kurhaus tegen dat dienst doet als hotel en spa. Bent u met kinderen dan is een bezoek aan het SEA LIFE-centrum met meer dan honderd vissoorten zeker ook een aanrader!

Evenementen in Scheveningen

Het hele jaar door zijn er veel evenementen in Scheveningen. Proef de Hollandse Nieuwe op Vlaggetjesdag, bewonder het mooiste vuurwerk uit verschillende landen op het Vuurwerkfestival of begin het nieuwe jaar met een frisse Nieuwjaarsduik.

Evenementen in Scheveningen

Waar is wat?

Vervoer in Scheveningen

Met het openbaar vervoer
Vliegvelden Rotterdam The Hague en Schiphol hebben een snelle treinverbinding met Den Haag. Met de tram bent u in 15 minuten vanuit Den haag in Scheveningen.

Met de auto
Scheveningen is goed bereikbaar met de auto. Volg de P-route naar een van de parkeergarages.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.