Bergen aan Zee

13.737 keer bekeken

195 van 255 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De badplaats Bergen aan Zee, in de provincie Noord-Holland, trekt jaarlijks duizenden toeristen. Sommige mensen houden van Bergen aan Zee vanwege het strand, anderen willen genieten van de natuurlijke omgeving en weer anderen komen voor de artistieke sfeer. Bergen aan Zee is het hele jaar rond een prachtige plaats.

  • Bergen aan Zee, gelegen in de gemeente Bergen, is een heerlijke badplaats met mooi strand.
  • Bezoek tijdens de zomermaanden zeker een kunst- en artistieke markt in Bergen.
  • Wandel of fiets door de hoogste en breedste duinen van Nederland ten noorden van Bergen aan Zee.

Bergen aan Zee ligt in de gemeente Bergen

Bergen aan Zee ligt in de gemeente Bergen. Naast Bergen aan Zee is Egmond aan Zee ook een badplaats binnen de gemeente Bergen. De gemeente Bergen is onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ten noorden van Bergen vindt u weer Schoorl met de bekende, prachtige Schoorlse duinen waar u mooie fietsroutes kunt afleggen.

Wat kunt u doen in Bergen aan Zee?

Sinds begin 1900 is Bergen al een kunstenaarsdorp. Bekende internationale kunstenaar uit Bergen is bijvoorbeeld Charley Toorop. De vele kunstenaars werden aangetrokken door de rust en ruimte en de mooie ligging van Bergen aan de rand van de duinen en natuur. Zij haalden daar hun inspiratie uit. De artistieke stroming die hieruit voortvloeide wordt ‘de Bergense School’ genoemd. Deze werken kunt u bekijken in het Kranenburgh museum (Hoflaan 26, Bergen).

In de zomermaanden vinden er nog steeds kunst- en artistieke markten plaats. In oktober staat Bergen ieder jaar in het teken van de Kunst10daagse. Meer dan 250 kunstenaren exposeren dan op vele locaties in Bergen, van schilderkunst, beeldhouwwerk, fotografie, etsen en keramiek.

Een mooie wandel of fietsroute door de duinen mogen ook zeker niet ontbreken bij uw bezoek aan Bergen aan Zee. Bergen aan Zee heeft namelijk de hoogste en breedste duinen van Nederland (genaamd de Schoorlse Duinen) vol bijzondere flora en fauna.

Laad foto's

Waar kunt u lekker eten in Bergen aan Zee?

Aan het strand vindt u het mooie strandpaviljoen SB Noord (adres: C.F. Zeiler Boulevard 3, Bergen aan Zee) met een geheel eigen karakter! De kaart is veelzijdig met heerlijke ambachtelijke streekproducten. Wilt u genieten van de bosrijke omgeving van Bergen dan is het restaurant Bergen Binnen (adres: Breelaan 130, Bergen) zeker een aanrader; mooi en warm interieur met een heerlijke kaart.

U kunt ook overnachten in Bergen aan Zee. Bekijk hieronder het aanbod vakantiehuisjes.

Tip van de redactie

Voor een heerlijk typisch Nederlands lekkernij mogen de poffertjes bij Duinvermaak (adres: Breelaan 132, Bergen) niet ontbreken aan uw lijstje!

Ontdek meer in de omgeving
Bergen aan Zee
Bekijk deze video

Bergen, Als je zin hebt in échte duinen.