Categorie:Liberation Route

Eyewitness museum

Adres:
Maastrichterlaan 45
6191AB Beek
Toon locatie in Google Maps

Het innovatieve Eyewitness Museum in Beek, vlakbij de zuidelijke stad Maastricht, werd geopend in 2013 en gebruikt opvallende verhalentechnieken om bezoekers een rondleiding te geven door de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

  • Een absolute must voor iedereen die meer wil weten over het verloop van de Tweede Wereldoorlog in Europa,
  • Ervaar de verhalen van de Tweede Wereldoorlog met behulp van diorama's op ware grootte.
  • Er worden zeldzame en niet eerder getoonde voorwerpen tentoongesteld.

Oorlogsdiorama's in het Eyewitness Museum

Leer meer over de Tweede Wereldoorlog met behulp van 13 levensechte diorama’s, waarin 142 mannequins op ware grootte vreselijke oorlogsscènes tot leven brengen. Voor de diorama’s zijn uitsluitend oorspronkelijke kleding en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog gebruikt om een authentiek beeld te schetsen van het leven in Europa ten tijde van de oorlog, van de barre omstandigheden in de loopgraven tot het dagelijks leven in het door nazi’s bezette Nederland. Daarnaast wordt een groot aantal zeldzame voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog tentoongesteld, evenals waargebeurde verhalen die worden verteld door brieven, filmbeelden, foto’s en interactieve media. 

Een museum vol verhalen

Het Eyewitness Museum is gebaseerd op het verhaal van de fictieve Duitse parachutist August Segel, een soldaat bij het Eerste Fallschirmjäger Regiment, dat later deels werd opgenomen in de Hermann Göring Divisie. Segel leidt bezoekers door zijn oorlogservaringen, van zijn indiensttreding bij het Duitse leger in 1935 via de verschrikkingen van de frontlinie in Frankrijk, Rusland en België tot de laatste dagen van de oorlog in Berlijn. Zijn verhaal dient als kader, waarbij het museum persoonlijk inzicht biedt in het leven op het oorlogsveld en de vele ontberingen die soldaten en burgers moesten doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Openingstijden en toegang

Het Eyewitness Museum is geopend van dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 17.00, en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00. Het museum is niet toegankelijk voor rolstoelen. Huisdieren worden niet toegelaten. Koop je ticket online of bekijk meer info op www.eyewitnesswo2.nl.

Warm aanbevolen!

De provincie Limburg maakt deel uit van de Europese Bevrijdingsroute. Het was de eerste provincie die de Geallieerden in september 1944 bereikten. Onder belangrijke locaties op de Bevrijdingsroute van Limburg zijn de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten vlakbij Maastricht, waar 8.301 Amerikanen liggen, en Ysselsteyn, de grootste oorlogsbegraafplaats in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer