Wil jij je artikelen over Nederland een extra dimensie geven? Dan ben je hier op de juiste plek. De NBTC perswebsite geeft je inspiratie en achtergrond details om Nederland vanuit een andere invalshoek te belichten. Uiteraard tref je ook het laatste nieuws en contactgegevens aan.

Op zoek naar ideeën?

Nederland ervaar je natuurlijk het beste als local. En we nodigen je dan ook graag uit om je een van ons te voelen tijdens je bezoek aan dit mooie land. Hoe je dat doet? Via onderstaande ‘thema hubs’ vertellen we je niet alleen de meest bijzondere verhalen die Nederland rijk is, maar ontmoet je ook de mensen die ons land haar vriendelijke en inclusieve karakter geven, tonen we je de mooiste plekjes van de gebaande paden en laten we zien hoe je hier – net als de Nederlander zelf – zo verantwoord en duurzaam mogelijk kunt verblijven. Bereid je voor op een onvergetelijke tijd in Nederland!

Ontdek het Nederlandse landschap dat Vincent van Gogh tot een van de grootste schilders ooit maakte. Treedt in zijn voetsporen en ervaar al het moois van Brabant en Drenthe.

We gaan, kriskras door Nederland, langs alle UNESCO werelderfgoedlocaties. Deze plekken vertellen het unieke verhaal van onze samenleving en de bewogen relatie met water.

Fietsen. In Nederland doet iedereen het. Overal. Altijd. Duik in onze bijzondere fietsverhalen, ontmoet fietspioniers en stap op de fiets om Nederland als een local te ontdekken.

Benieuwd wat dat gekke Dutch Design precies is? Wij vertellen je er alles over en laten zien waar je de mooiste Dutch Design-ervaring krijgt tijdens een bezoek aan Nederland.

Ontdek hoe Nederland in de 17e eeuw een wereldmacht werd met meesterlijke schilderkunst, historische steden en wetenschappelijke doorbraken.

Ga mee op reis naar de steden van morgen en ontdek hoe Nederland continu innoveert en haar steden steeds groener, duurzamer en gelukkiger maakt.

Ontdek Nederland in elk seizoen

Ons land is het mooiste in de herfst. Waarom? Lees het hier! Lees verder over de herfst

Dit is NL

Reis mee langs de verhalen van Nederland en ontdek hoe elementen als water, bloemen, de kust en onze natuur gezamenlijk het onderscheidende landschap vormen. Leer over de grootmeesters die de Nederlandse kunsthistorie bepalen of ervaar waarom fietsen, molens, kaas en architectuur diep in ons DNA geworteld zit. Kortom, dit zijn de bouwstenen die Nederland maken tot een van de meest bijzondere bestemmingen om te bezoeken.

Onze Hollandse Meesters zijn overal in Nederland te vinden. Maar waar en hoe ervaar je die verfijnde kunstenaars nou het beste?

Alles weten over Nederlands erfgoed? Lees dan deze gids en ga je verbazen over al het moois wat ons land te bieden heeft.

Een gids vol met bijzondere plekken om maximaal van de Nederlandse natuur te genieten.

Vergeet molens, tulpen en grachten. Deze gids geeft je een overzicht van het moderne , progressieve en duurzame Nederland zoals we dat nu kennen.

Tips om de mooiste bloemen in Nederland te spotten.

Waar, wanneer en hoe in Nederland kun je het beste fietsen? Wat zijn de tofste locaties? En hoe veilig is het allemaal? Lees het in deze gids!

Waar in Nederland wordt onze obsessie met water het meest zichtbaar? En wat moet je absoluut bezoeken? Lees het in deze gids!

Aanspreekpunt voor de pers

Ben je een journalist uit Nederland en heb je extra informatie nodig voor je artikel? Of heb je andere persvragen?

Neem contact op via e-mail

Ben je een journalist uit Vlaanderen en heb je extra informatie nodig voor je artikel? Of heb je andere persvragen?

Neem contact op via e-mail

Wat kun je verwachten op onze perswebsite?

We helpen je graag op weg met het aanreiken van originele ideeën, tips en cijfer- en beeldmateriaal over Nederland. 

Raak geïnspireerd door alles wat Nederland te bieden heeft.

Tourist with camera looking for beautiful tulip photo
Categorie: Naar de site

Beeldbank

Beeldbank met foto’s en video’s over Nederland.

Fijne inspiratie via #VisitNetherlands