Colored Dutch sky with clouds behind windmill in typical Dutch landscape
© Olha Rohulya via Shutterstock

Holland Stories

Nederland zit vol verhalen. Deze verhalen vertellen u meer over de rijke geschiedenis en cultuur en uiteenlopende bestemmingen van ons land. Voorbeelden zijn Van Gogh en de Gouden Eeuw, maar ook bloemen en water zijn onlosmakelijk met Nederland verbonden. De verhalen leiden u kriskras door het land. Dat kan eenvoudig, want reizen binnen Nederland gaat gemakkelijk en snel. Zo kunt u in korte tijd veel ontdekken. Lees de 10 verhalen en laat u inspireren tot een bezoek aan een van de vele bijzondere plekken die Nederland heeft.

10x Holland stories

Categorie: Verhaal

Story: Water

Water stroomt door het leven van de Nederlanders. Een sterke band die in de loop der eeuwen is opgebouwd.

Florist in a flower shop
Categorie: Verhaal

Bloemen

Holland is de plek om u te laten inspireren door prachtige bloemen. Bezoek de Keukenhof met ruim 7 miljoen bloembollen, de bloemencorso’s, de drijvende bloemenmarkt in Amsterdam of wandel door de prachtige bollenvelden.

Museum MORE & Kasteel Ruurlo
Categorie: Ontdekken

Kastelen en Buitenplaatsen in Nederland

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen. Ontdek de prachtige interieurs, dineer in heerlijke kasteelrestaurants of overnacht er zelfs!

Lady on bench in Westfries museum in Hoorn
Categorie: Verhaal

Local guide: Reis terug naar de Dutch Era

Ontdek hoe Nederland in de 17e eeuw een wereldmacht werd met meesterlijke schilderkunst, historische steden en wetenschappelijke doorbraken.

Categorie: Ontdekken

De Nederlandse Keuken

Nederland telt vele goede restaurants, top chefs en regionale producten van zeer hoge, internationaal erkende, kwaliteit. Proef en ontdek de puur en (h)eerlijke keuken van Nederland.