© Juri Hiensch via Utrecht Marketing

Congresstad Utrecht

Utrecht is de Stad van Kennis en Cultuur; bekend om haar vele kennisinstituten en studenten. De Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland (112 meter), de Oudegracht met de werven en kelders waarin nu cafés en restaurants  gevestigd zijn en de musea in het Museumkwartier zijn een must see. Voor congressen zijn er interessante locaties en mogelijkheden.

Centraal en compact

Utrecht is dé ideale congresstad. De centrale ligging in Nederland, op een knooppunt van wegen, spoorwegen en waterwegen in een unieke historische setting maakt Utrecht tot een natuurlijke ontmoetingsplaats. Vanaf Schiphol reist u in slechts 30 minuten naar het hartje van de stad.

Persoonlijk

Utrecht staat bekend om haar historische en kleinschalige karakter, waar het persoonlijk contact niet verloren gaat. Het levendige hart van de 4e stad van Nederland biedt een mengeling van tijdloze historie en eigentijds inzicht. De grachten, werfkelders, oude kerken en natuurlijk de Dom bepalen het decor van de stad. Daarbinnen biedt Utrecht werkelijk alles wat nodig is voor een geslaagd congres, van vele uitstekende zakelijke locaties en faciliteiten tot talloze aantrekkelijke mogelijkheden voor sociale programma’s. 

Bijzondere congreslocaties

Trots is Utrecht op TivoliVredenburg, met ruim 30.000 m2 aan oppervlakte, 5 zalen en verschillende andere flexibele ruimtes. Jaarbeurs is een gekende en vertrouwde locatie voor beurzen, evenementen, congressen en vergaderingen. De 4 fonkelnieuwe zalen van Supernova zijn allen voorzien van de meest moderne apparatuur. Voormalig geldmuseum het Muntgebouw biedt met de 11 (sub)zalen ruimte aan evenementen en congressen van 50 tot 300 personen (plenair).

Top internationale events

Evenementen die kozen voor Utrecht zijn onder andere:

 • 2013: Peace Treaty of Utrecht
 • 2014: International Year of Music
 • 2015: Grand Départ Tour de France
 • European Conference of Developmental Psychology 2017
 • Scientific Conference of the International Association of Cancer Registries -IACR-
 • European Microwave Week 2020

Feiten & cijfers Utrecht

Luchthavens

De afstand van Utrecht naar Amsterdam Airport Schiphol is 40 km (30 min. reizen per trein).

Treinstations

Utrecht heeft de volgende treinstations:

 1. Utrecht Centraal Station
 2. Utrecht Leidsche Rijn
 3. Utrecht Lunetten
 4. Utrecht Maliebaan
 5. Utrecht Overvecht
 6. Utrecht Terwijde
 7. Utrecht Zuilen

Belangrijkste congreslocaties

 • TivoliVredenburg, capaciteit grootste zaal (Grote Zaal): 1.717  personen
 • Jaarbeurs, capaciteit grootste zaal (Beatrix Theater): 1.533 personen
 • Spoorwegmuseum, capaciteit grootste zaal (Wereld 4): 1.000 personen

Aantal kamers per hoteltype in Utrecht

Top 3 attracties voor sociaal programma

 • Stadswandeling met beklimming Domtoren
 • Varen door de grachten
 • Trajectum Lumen, een ontdekkingstocht in het duister langs uitgelichte locaties in de Utrechtse binnenstad

Utrecht Convention Bureau

Het Utrecht Convention Bureau (UCB) is uw neutrale partner bij uw volgende congres in Utrecht. Het UCB geeft u kosteloos, onafhankelijk en deskundig advies over de mogelijkheden in Utrecht.

Het Utrecht Convention Bureau (UCB) is uw neutrale partner bij uw volgende congres in Utrecht. Het UCB geeft u kosteloos, onafhankelijk en deskundig advies over de mogelijkheden in Utrecht.

Contact

Utrecht Convention Bureau
Ganzenmarkt 1
3512 GC Utrecht  

Tel.: 030 - 236 00 35 
[email protected]
www.utrechtconventionbureau.nl

Lid van: ICCA, NBTC, CLC-VECTA, MPI

Locaties en inspiratie

Bent u op zoek naar een speciale locatie voor uw bijeenkomst? Heeft u inspiratie nodig voor de opzet van een sociaal programma? Of bent u op zoek naar aansprekend promotiemateriaal voor uw congres? Op al deze vragen geeft het Utrecht Convention Bureau in overleg met u een passend antwoord.

Bovendien kunt u advies en ondersteuning vragen bij het naar Utrecht halen van uw internationale congres. Zo beschikt het UCB onder andere over een bidfonds en is zij op de hoogte van relevante andere fondsen. Het UCB heeft veel kennis over de locaties in Utrecht, waardoor zij u voor alle soorten bijeenkomsten uitstekend van dienst kan zijn met concrete adviezen.