Congresstad Groningen

Groningen is de hoofdstad van het noorden met veel aandacht voor kunst en design. Mede door de grachtengordel en veel gebouwen van Italiaanse architecten noemt men Groningen ook wel het ‘Venetië van het noorden’.

City of talent

De bruisende stad heeft een compact karakter en een rijke historie. De stad groeit en bloeit. Met meer dan 50.000 studenten wordt Groningen met recht 'City of Talent' genoemd. De Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen werken intensief samen in deze mondiale broedplaats van kennis, onderzoek en ontwikkeling. Noord-Nederland werd in 2013 door de Europese Unie uitgeroepen tot voorbeeldregio op het gebied van ‘Active and Healthy Ageing’ en in 2014 staat de stad Groningen in de top 3 van Europese innovatiesteden.

Sfeervolle congreslocaties

Voor een congres is er een ruime keuze aan sfeervolle congreslocaties, zoals MartiniPlaza, Het Kasteel, de Oosterpoort en het Infoversum. Wie in het bruisende centrum wil blijven, vindt genoeg congreslocaties in de compacte binnenstad. De stad heeft momenteel genoeg hotels om een congres met ruim 2.000 deelnemers te faciliteren en 2 grote 4-sterrenhotels openen binnenkort hun deuren. Uniek voor een sociaal programma is de combinatie van cultuur en natuur. In een mum van tijd ben je bij het Hoornse – of Paterswoldse meer, op de hei, op het weidse Groningse Hooge Land of op een waddeneiland.

De stad Groningen is goed bereikbaar met shuttlebussen, auto, trein en via Groningen Airport Eelde.

Bijzondere hotels

De ‘parel van Groningen’ ging in 2012 open en was reeds in 2013 het beste hotel van Nederland. Hotel Prinsenhof , gelegen aan een prachtige tuin, biedt een koninklijke ambiance, direct achter de Martinitoren. Na het verblijf van koning Willem Alexander en Maxima werd hun kamer omgedoopt tot ‘royal suite’.

Internationale evenementen

Voorbeelden van recente internationale associatiecongressen begeleid door het Groningen Congres Bureau:

  • EASR (European Association of the Study of Religions)
  • MTNS, (21th International Symposium on Mathematical Theory of Networks and Systems)
    Advances in Modal Logic
  • EUROCALL (European Association for Computer-Assisted Language)

Feiten & cijfers Groningen

Vervoer, congrescentra en accommodaties in Groningen.

Lees meer

Groningen Congres Bureau

Gratis objectieve informatie en ondersteuning voor uw congres in Noord-Nederland.

Lees meer