Congresstad Groningen

Groningen is de hoofdstad van het noorden met veel aandacht voor kunst en design. Mede door de grachtengordel en veel gebouwen van Italiaanse architecten noemt men Groningen ook wel het ‘Venetië van het noorden’.

City of talent

De bruisende stad heeft een compact karakter en een rijke historie. De stad groeit en bloeit. Met meer dan 50.000 studenten wordt Groningen met recht 'City of Talent' genoemd. De Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen werken intensief samen in deze mondiale broedplaats van kennis, onderzoek en ontwikkeling. Noord-Nederland werd in 2013 door de Europese Unie uitgeroepen tot voorbeeldregio op het gebied van ‘Active and Healthy Ageing’ en in 2014 staat de stad Groningen in de top 3 van Europese innovatiesteden.

Sfeervolle congreslocaties

Voor een congres is er een ruime keuze aan sfeervolle congreslocaties, zoals MartiniPlaza, Het Kasteel, de Oosterpoort en het Infoversum. Wie in het bruisende centrum wil blijven, vindt genoeg congreslocaties in de compacte binnenstad. De stad heeft momenteel genoeg hotels om een congres met ruim 2.000 deelnemers te faciliteren en 2 grote 4-sterrenhotels openen binnenkort hun deuren. Uniek voor een sociaal programma is de combinatie van cultuur en natuur. In een mum van tijd ben je bij het Hoornse – of Paterswoldse meer, op de hei, op het weidse Groningse Hooge Land of op een waddeneiland.

De stad Groningen is goed bereikbaar met shuttlebussen, auto, trein en via Groningen Airport Eelde.

Internationale evenementen

Voorbeelden van recente internationale associatiecongressen begeleid door het Groningen Congres Bureau:

 • Congress of the European Regional Science Association -ERSA-

 • Congress of the European Society for Evolutionary Biology -ESEB-

 • International Energy Economics Conference of IAEE

 • Annual Conference of the European Marketing Academy -EMAC-

Feiten & cijfers Groningen

Luchthavens

 • Afstand naar Schiphol: 191 km.
 • Afstand naar Groningen Airport Eelde: 15 km.

Treinstations

Aantal treinstations: 3

Belangrijkste congreslocaties

 • MartiniPlaza, capaciteit grootste zaal: 3.500 personen
 • De Oosterpoort, capaciteit grootste zaal: 1.230 personen
 • HanzePlaza, capaciteit grootste zaal: 1.100 personen

Aantal kamers per hoteltype in Groningen

Top 5 attracties voor sociaal programma

 • Een wandeling door de stad Groningen (historisch en/of culinair)
 • Ontdek uw congresstad op de Nederlandse manier: per fiets!
 • Beklim de Martini-toren en daarna een rondvaart door de grachten.
 • Hooghoudt Proeverij: rondleiding en proeven
 • Groninger Museum bezoek

Groningen Congres Bureau

Het Groningen Congres Bureau (GCB) promoot de stad en regio Groningen als ideale congres- en vergaderbestemming en biedt daarnaast advies en ondersteuning bij het organiseren van congressen en andere bijeenkomsten. Het is een stichting zonder winstoogmerk, onafhankelijk van bedrijven en locaties. Gesteund door alle lokale – en regionale overheden, het onderwijs én het bedrijfsleven in Noord-Nederland is het GCB het eerste aanspreekpunt voor elke congresorganisator.

Contact

Groningen Congres Bureau
Griffeweg 5 
9724 GE Groningen

Tel.: 050 - 316 8877 
[email protected] 
www.gcb.nl

Affiliations: VNC, EFCT, MPI, NCB, HSMAI

Deze onafhankelijke organisatie is de officiële PCO (Professional Conference Organiser) voor dit deel van Nederland. Dankzij het uitgebreide netwerk van contacten en de uitstekende bekendheid met de regio is het Groningen Congres Bureau (GCB) uw perfecte partner bij het organiseren van uw congres.

Het GCB heeft sinds 1996 uitgebreide ervaring opgedaan in het (mede-)organiseren van internationale en nationale congressen. Het GCB biedt een compleet pakket van facilitaire ondersteuning: met uitzondering van het inhoudelijk deel kan alles uitbesteed worden aan het GCB. Zij staan garant voor kwaliteit en een vlekkeloze organisatie.

Kies voor een congres met kwaliteit, ondersteund door het professionele GCB in een bruisend Groningen.