Congresstad Maastricht

Maastricht is één van de oudste Nederlandse steden. Al sinds de Romeinen de rivier de Maas overstaken komen hier culturen en handelsroutes samen. Dat voel, proef en beleef je vandaag nog. De hele binnenstad is beschermd stadsgezicht. Ervaar de naadloze overgang van historische bouwwerken naar hedendaagse architectuur en toekomstige monumenten.

Centraal in Europa

Maastricht is aantrekkelijk, compact, veilig en internationaal: een solide basis voor uiteenlopende bijeenkomsten. De centrale ligging in Europa maakt de stad op vele manieren bereikbaar (5 nabijgelegen luchthavens, goede trein- en autoverbindingen). Maastricht heeft veel ervaring met het ontvangen van internationale gezelschappen.

De stad telt 120.000 inwoners, maar heeft een relatief groot congrescentrum en veel hotelkamers. Maastricht telt vele internationale instituten, een academisch ziekenhuis en universiteit.

Kwaliteit in accommodatie en omgeving

Succesvolle congressen kennen 2 kritische factoren: de kwaliteit van de accommodatie én de omgeving. Maastricht & regio combineert deze op sublieme wijze.

Maastricht is divers en daardoor aantrekkelijk voor elke smaak en budget; locaties voorzien in alle behoeften: van congrescentrum en (design)hotels tot exclusieve en unieke locaties als grotten en chateaus. De vele pleinen, bars, restaurants, terrassen, gastronomische sfeer en gastvrijheid maken Maastricht een stad waar het ook ná congresseren aangenaam vertoeven is. De groene omgeving is ideaal voor sociale programma’s.

Feest in een chateau of verwarmde grot

In Maastricht & regio zijn tal van parels voor feesten en diners. Chateaus, buitenplaatsen, wijnkelders, kerken en zelfs verwarmde grotten! En dat niet alleen in Nederland. Ook net over de grens in België, op slechts enkele autominuten van Maastricht zijn tal van exclusieve, unieke locaties te vinden.

Van Eurotop tot TEFAF

Vele nationale en internationale organisaties en bijeenkomsten gaven al de voorkeur aan Maastricht: Shell, DSM, de OVSE, de Eurotop, NATO top, bijeenkomsten tijdens het EU-voorzitterschap, AstraZeneca, Tattoo Expo Maastricht, Jumping Indoor Maastricht, de jaarlijkse TEFAF (The European Fine Art Fair), FERMA, World Institute of Pain, Stainless Steel, European Association of Archeologists, et cetera.

Feiten & cijfers Maastricht

Vervoer, congrescentra en accommodaties in Maastricht.

Lees meer

Maastricht Convention Bureau

Het Maastricht Convention Bureau biedt onafhankelijk en kosteloos advies, bemiddeling en ondersteuning.

Lees meer