© hartXpert via Pixabay

Congresstad Noordwijk

Noordwijk is een unieke congresbadplaats pal aan de Noordzee. Centraal gelegen in de Randstad, op een steenworp afstand van grote steden als Den Haag, Leiden en slechts 20 minuten van Amsterdam Schiphol Airport.

Noordwijk wordt omgeven door natuur en biedt veel mogelijkheden voor actieve vergaderbreaks of trips naar het ‘bekende Holland’ zoals de Keukenhof en Amsterdam.

Een unieke mix van ingrediënten

Bijzonder is dat Noordwijk congresfaciliteiten heeft die een grote stad waardig zijn en tegelijkertijd beschikt over de charme van een kleine badplaats. Noordwijk biedt een rijke variëteit aan kwalitatief hoogwaardige congreslocaties, bijzondere vergaderlocaties, uitstekende congreshotels en restaurants. Daarnaast natuurlijk zee, strand, bos en duin waar allerlei mogelijkheden zijn om (actief) te ontspannen. Een unieke mix van ingrediënten!

Alles op loopafstand

In Noordwijk bevindt zich alles op loopafstand. Veel 4- en 5-sterren congreshotels staan vlak bij elkaar en werken intensief samen. De meeste hotels liggen binnen een straal van 1 kilometer. Het winkelcentrum en het uitgaansgebied liggen hier middenin. En op de achtergrond ruist de zee.

Wapenfeiten

Noordwijk huisvestte afgelopen jaren al veel internationale congressen zoals de NAVO-top, de NSS- wereldtop (Nucleair Security Summit, met de huisvesting van de grootste delegaties  Amerika en China) en het jaarlijkse Shell congress international.

Feiten & cijfers Noordwijk aan Zee

Luchthavens

 • 25 km van Schiphol
 • 40 km van Rotterdam The Hague Airport

Trein/openbaar vervoer

Noordwijk is goed bereikbaar per trein en bus. U reist via Centraal Station Leiden, Voorhout of Sassenheim. Vanaf Schiphol kunnen ook directe taxiritten worden verzorgd (20 minuten).

Noordwijk ligt op 40 km afstand van Amsterdam en 20 km van Den Haag.

Belangrijkste congreslocaties

 • Grand Hotel Huis ter Duin,  capaciteit grootste zaal: 1.050 personen
 • Hotel van Oranje, capaciteit grootste zaal: 1.750 personen
 • NH Conference Centre Leeuwenhorst, capaciteit grootste zaal: 2.000 personen
 • Radisson Blu Palace Hotel, capaciteit grootste zaal: 750 personen

Trackrecord

 • Meer dan 1.000 vergaderingen en meetings per jaar
 • Thuisbasis van ruimtevaartorganisatie Esa Estec

Aantal kamers per hoteltype in Noordwijk

Belangrijkste congrespartners in Noordwijk

 • 5 sterren: Grand Hotel Huis ter Duin en Hotels van Oranje
 • 4 sterren: Radisson Blu Palace Hotel, NH Leeuwenhorst, Alexander Hotel, Hotel Villa de Duinen en Fletcher Hotel de Witte Raaf
 • 3 sterren: Golden Tulip Noordwijk Beach, Prominent Inn, Hotel Astoria, de Baak Seaside en Heeren van Noortwyck

Noordwijk Marketing

De afdeling Meetings & Congressen van Noordwijk Marketing is een collectief verband van congresgerelateerde organisaties in Noordwijk. Het bureau voorziet zakelijke bezoekers, zoals congresorganisatoren, van informatie over Noordwijk als locatie voor hun zakelijke bijeenkomst. Daarnaast verzorgen zij de promotie van Noordwijk als congresbestemming.

Contact

Noordwijk Marketing - Meetings en Congressen
De Grend 8 
2202 EK Noordwijk

Tel.: 071 - 362 38 87
[email protected]
www.noordwijk.info/nl/congressen

Lid van: ICCA, Blauwe Vlag, Quality Coast, NBTC