Congresstad Rotterdam

Rotterdam, World Port World City, staat voor meer dan 400 jaar succesvolle ervaring in handel en scheepvaart. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en nummer 5 in de wereld. De stad is daarmee de toegangspoort tot Europa. Daarnaast is Rotterdam een vooraanstaande regio in de medische, creatieve, architectonische en food sector. Rotterdamse universiteiten, onderwijsinstellingen en kenniscentra, waaronder de Erasmus Universiteit, staan internationaal in hoog aanzien vanwege hun kwalitatief hoogstaand onderzoek en onderwijs. Rotterdam: refreshingly Dutch, remarkably international.

Jong, dynamisch, daadkrachtig

Rotterdam is een jonge, dynamische stad met een daadkrachtige en creatieve mentaliteit, waar men houdt van een uitdaging. Een culturele melting pot, waar zo’n 173 verschillende nationaliteiten bijdragen aan de open, kosmopolitische sfeer. Dankzij de daden- en vernieuwingsdrang van de Rotterdammers breidt de skyline zich gestaag uit. Hier staan spectaculaire, ultramoderne hoogbouw en historische havengebouwen zij aan zij. Jaarlijks dienen zich grensverleggende festivals aan en breidt het aanbod aan attracties zich uit. Regelmatig openen nieuwe restaurants, café’s en clubs hun deuren. Gerenommeerde musea boeien met spraakmakende tentoonstellingen. Op en aan het water is steeds meer te beleven, van vaartochten tot gezellige terrassen.

Rotterdam: aantrekkelijke congresbestemming

Rotterdam is een aantrekkelijke bestemming voor internationale associatiecongressen:

  • Goede bereikbaarheid vanaf internationale locaties, per vliegtuig (Schiphol 26 minuten), trein, boot, bus en auto.
  • Rotterdam heeft een compact centrum, met congrescentra, hotels, dinerlocaties en het centraal station op loopafstand van elkaar.
  • Rotterdam beschikt over moderne congresfaciliteiten met een capaciteit tot 10.000 personen.
  • De Rotterdamse hotels en hostels variëren van eenvoudig tot zeer luxueus en beschikken in totaal over ruim 6.500 bedden. Het aanbod wordt de komende jaren verder uitgebreid.
  • Rotterdam beschikt over een afwisselend leisure-aanbod, waarmee sociale programma’s of incentives op maat gemaakt kunnen worden.
  • De stad Rotterdam investeert graag mee in het succes van uw zakelijke bijeenkomst via het Stimuleringsfonds Internationale Associatiecongressen.

Feiten en cijfers Rotterdam

Vervoer, congrescentra en accommodaties in Rotterdam.

Lees meer

Rotterdam Partners Convention Bureau

Onafhankelijk, kosteloos en professioneel advies rondom de organisatie van uw congres in Rotterdam.

Lees meer