© Claire Droppert via NBTC beeldbank

Over NBTC

NBTC is dé destinatiemanagement-organisatie van Nederland en zorgt op basis van relevante kennis en inzichten voor een nationale visie op toerisme. Op basis van deze visie verbinden, faciliteren en ondersteunen wij steden, regio’s, ondernemers en andere partijen. Zo komen we gezamenlijk tot initiatieven die bezoekers aantrekken voor vakanties of zakelijke bijeenkomsten in Nederland.

Binnen NBTC houdt een gespecialiseerd team zich bezig met de internationale congresmarkt.

Bezoek onze corporate website voor meer informatie over onze organisatie.

NBTC congresteam

Het doel van het NBTC congresteam is om meer internationale congressen in Nederland te laten plaatsvinden. Hiertoe werken wij samen met Nederlandse associaties en verenigingen, die als ontvangende partij optreden. Onze focus ligt op meerdaagse congressen met een substantieel aantal buitenlandse deelnemers. Wij helpen u graag met de kandidaatstelling.

De dienstverlening van NBTC is gratis, onafhankelijk en deskundig.

Nederland kennisland

Nederland is een kennisland en wil zich ook zo profileren. Door internationale congressen naar Nederland te halen, zetten wij onze wetenschap en industrie nog beter op de kaart. Daarnaast genereren congressen inkomsten, werkgelegenheid en internationale aandacht.

Het NBTC congresteam helpt organisatoren van internationale congressen met hun kandidaatstelling en brengt hen graag in contact met een netwerk van professionele organisatoren.

Hoe kunnen wij u helpen?

Het organiseren van een congres is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost.  NBTC biedt advies en tools vanaf het moment dat u overweegt een internationaal congres te organiseren. Onze diensten zijn gratis, onafhankelijk en deskundig.

1. Onderzoek

Welke congressen zouden voor u interessant zijn om naar Nederland te halen? Maakt u een kans? Waaraan moet u denken voordat u zich kandidaat stelt? Hoe overtuigt u uw eigen associatie of vereniging?

NBTC helpt u de eerste keuzes te maken.

  • In onze database vindt u een overzicht van internationale congressen.
  • Wij beschikken over voorbeeldbegrotingen en kunnen u en uw associatie alles vertellen over wat er bij het organiseren komt kijken. Lees meer over de onderzoeksfase.

2. Kandidaatstelling

U heeft besloten om zich kandidaat te stellen voor een congres. Uw voorstel moet de internationale organisatie overtuigen van uw geschiktheid als organisator.

NBTC helpt u met het maken van het voorstel of bidbook. Bovendien betaalt NBTC uw vliegticket wanneer u uw voorstel in het buitenland presenteert.

3. Organisatie

Heeft uw bid gewonnen? Dan begint de organisatie van het congres.

NBTC brengt u in contact met deskundige en ervaren partijen die samen met u het congres organiseren.

Meer informatie

NBTC beantwoordt graag al uw vragen over het organiseren van een internationaal congres.

Wilt u een internationaal congres naar Nederland halen? Neem dan altijd contact op met NBTC. Naast de tools en adviezen op deze website, bieden wij u graag advies op maat.

Vraag naar Lindsey Eijffinger of Eric Bakermans.

NBTC Congresteam

Postadres 
Postbus 63470
2502 JL Den Haag

Bezoekadres
Prinses Catharina-Amaliastraat 5
2496 XD Den Haag 

Tel.: +31 (0)70 370 5705
E
-mail: [email protected]