Congresstad Amsterdam

Amsterdam is een stad met internationale allure. De metropool mengt een kosmopolitische stijl met warme gastvrijheid. Er zijn meer dan 35.000 hotelkamers en een breed scala aan congres- en vergaderlocaties.

Uitstekende bereikbaarheid

Amsterdam is uitstekend bereikbaar per vliegtuig, spoor en auto. Amsterdam Airport Schiphol is één van 's werelds meest efficiënte luchthavens. Eenmaal in Amsterdam is bijna alles op loopafstand, het is een compacte stad. Het openbaar vervoer is efficiënt, modern en betrouwbaar.

Sfeervol

In Amsterdam zijn meer grachten dan Venetië en meer bruggen dan in Parijs. De stad biedt een verscheidenheid aan historische en culturele schatten. De historische grachtengordel is uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site.

Veelzijdige congresfaciliteiten

Een arsenaal aan inspirerende congreslocaties staat tot uw beschikking, zoals moderne congrescentra, historische gebouwen, sportarena's en musea van wereldklasse met uitstekende faciliteiten. De metropoolregio Amsterdam beschikt over ruim 35.000 kamers, van boetiekhotels tot de grote ketenhotels. Het gebied van Amsterdam Airport Schiphol biedt ook ruim 6.000 hotelkamers. Er is altijd ruimte om meerdere associaties tegelijk te herbergen.

Kennis en innovatiekracht

Congresorganisatoren kunnen in Amsterdam een beroep doen op kennis en innovatiekracht van internationale bedrijven en top-kennisinstellingen binnen 7 economische clusters. Deze zijn benoemd door de Amsterdam Economic Board en gevormd uit economische sectoren waar de metropoolregio Amsterdam sterk in is vertegenwoordigd. De organisatie van een internationaal congres kan gebruik maken van de vakinhoudelijke kennis en het netwerk van de clusters.

Amsterdam Marketing heeft regionale en internationale connecties binnen ieder cluster, denk hierbij aan sprekers, een denktank of een discussiepanel. Zij kunnen u ook helpen bij het samenstellen van een inhoudelijk side event tijdens het congres dat aansluit op het congresonderwerp en de interesses van de bezoekers. Kennisuitwisseling en case studies kunnen hier onderdeel van zijn.

Trackrecord

In het jaar 2013 stond Amsterdam in de top 10 van de belangrijkste en succesvolste congressteden ter wereld.  Amsterdam heeft een uitstekend trackrecord van (internationaal) hoog aangeschreven evenementen en congressen.

Het International Broadcast Convention (IBC) is een jaarlijks terugkerend 3-daags congres dat 50.000 bezoekers trekt. Ook grote Europese congressen van cardiologen (30.000 congresbezoekers), oncologen (25.000 congresbezoekers), en longartsen (20.000 congresbezoekers) hebben Amsterdam aangedaan.

Feiten & cijfers Amsterdam

Vervoer, congrescentra en accommodaties in Amsterdam.

Lees meer

Amsterdam Marketing

Uw alles-in-één informatiepunt voor metropoolregio Amsterdam.

Lees meer