Boat on canal in Amsterdam
© Kirkandmimi via Pixabay

Congresstad Amsterdam

Amsterdam is een stad met internationale allure. De metropool mengt een kosmopolitische stijl met warme gastvrijheid. Er zijn meer dan 45.000 hotelkamers en een breed scala aan congres- en vergaderlocaties.

Uitstekende bereikbaarheid

Amsterdam is uitstekend bereikbaar per vliegtuig, spoor en auto. Amsterdam Airport Schiphol is één van 's werelds meest efficiënte luchthavens. Eenmaal in Amsterdam is bijna alles op loopafstand, het is een compacte stad. Het openbaar vervoer is efficiënt, modern en betrouwbaar.

Sfeervol

In Amsterdam zijn meer grachten dan Venetië en meer bruggen dan in Parijs. De stad biedt een verscheidenheid aan historische en culturele schatten. De historische grachtengordel is uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site.

Veelzijdige congresfaciliteiten

Een arsenaal aan inspirerende congreslocaties staat tot uw beschikking, zoals moderne congrescentra, historische gebouwen, sportarena's en musea van wereldklasse met uitstekende faciliteiten. De metropoolregio Amsterdam beschikt over ruim 45.000 kamers, van boetiekhotels tot de grote ketenhotels. Het gebied van Amsterdam Airport Schiphol biedt ook ruim 6.000 hotelkamers. Er is altijd ruimte om meerdere associaties tegelijk te herbergen.

Kennis en innovatiekracht

Congresorganisatoren kunnen in Amsterdam een beroep doen op kennis en innovatiekracht van internationale bedrijven en top-kennisinstellingen binnen 7 economische clusters. Deze zijn benoemd door de Amsterdam Economic Board en gevormd uit economische sectoren waar de metropoolregio Amsterdam sterk in is vertegenwoordigd. De organisatie van een internationaal congres kan gebruik maken van de vakinhoudelijke kennis en het netwerk van de clusters.

Amsterdam Partners heeft regionale en internationale connecties binnen ieder cluster, denk hierbij aan sprekers, een denktank of een discussiepanel. Zij kunnen u ook helpen bij het samenstellen van een inhoudelijk side event tijdens het congres dat aansluit op het congresonderwerp en de interesses van de bezoekers. Kennisuitwisseling en case studies kunnen hier onderdeel van zijn.

Trackrecord

Amsterdam behoort al jarenlang tot de belangrijkste congressteden ter wereld en heeft een uitstekend trackrecord van internationaal hoog aangeschreven evenementen en congressen.

Het International Broadcast Convention (IBC) is een jaarlijks terugkerend 3-daags congres dat 50.000 bezoekers trekt. Ook grote Europese congressen van cardiologen (30.000 congresbezoekers), oncologen (25.000 congresbezoekers), en longartsen (20.000 congresbezoekers) hebben Amsterdam aangedaan.

Feiten & cijfers Amsterdam

Luchthavens

Amsterdam Airport Schiphol is één van 's werelds meest efficiënte luchthavens. Schiphol is uitstekend bereikbaar vanaf Amsterdam centrum:

 • 18-20 minuten per auto
 • 15 minuten per trein

Treinstations

Amsterdam heeft 10 treinstations. Het openbaar vervoer in de metropoolregio is efficiënt, modern en betrouwbaar. Hier ziet u welk treinstation het meest praktisch is voor uw deelnemers.

Belangrijkste congreslocaties

 • De Amsterdam RAI: De Elicium Ballroom is 1.883 m2 en heeft een maximum capaciteit van 2.000 personen.
 • Beurs van Berlage: De Main Hall is 1.570 m2 en heeft een maximum capaciteit van 1.275 personen.
 • Westergasfabriek: De Gasometer is 2.500 m2 en heeft een max capaciteit van 3.000 personen.

Aantal kamers per hoteltype in de metropool Amsterdam

Top 3 attracties voor sociaal programma

 • Rijksmuseum
 • Canaltour
 • Fietstour

Amsterdam & Partners

Amsterdam & Partners is een alles-in-één informatiepunt waar u terecht kunt als u een bijeenkomst wilt organiseren in de metropoolregio Amsterdam. Hun kennis en ervaring staan geheel tot uw beschikking. Dat begint al bij de allereerste oriëntatieronde. Amsterdam & Partners staat voor u klaar om uw bijeenkomst of congres in Amsterdam tot een succes te maken!

Contact

Amsterdam & Partners
Postbus 3331
1001 AC Amsterdam 

Tel.: +31 (0)6 82747079
[email protected] www.iamsterdam.com/en/business/meetings

Lid van: ICCA, UIA, ECM

Amsterdam & Partners staat u graag bij met:

 • informatie over geschikte locaties en/of diensten;
 • assistentie bij het maken van een bidbook;
 • het verstrekken van promotiematerialen;
 • site inspections - het bezoeken van mogelijke locaties voor uw congres;
 • creatieve ideeën voor het programma of de organisatie.