Wie zijn wij/wat doen wij?

Wie zijn wij?

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) is verantwoordelijk voor de marketing van Nederland als bestemming voor vakanties, zakelijke bijeenkomsten en congressen. NBTC wordt gefinancierd met een rijksbijdrage van het ministerie van Economische Zaken en werkt samen met relevante private partijen in de branche.

Binnen NBTC houdt een gespecialiseerd team zich bezig met de internationale congresmarkt.

NBTC congresteam

Het doel van het NBTC congresteam is om meer internationale congressen in Nederland te laten plaatsvinden. Hiertoe werken wij samen met Nederlandse associaties en verenigingen, die als ontvangende partij optreden. Onze focus ligt op meerdaagse congressen met een substantieel aantal buitenlandse deelnemers. Wij helpen u graag met de kandidaatstelling.

De dienstverlening van NBTC is gratis, onafhankelijk en deskundig.

Voordelen

Nederland is een kennisland en wil zich ook zo profileren. Door internationale congressen naar Nederland te halen, zetten wij onze wetenschap en industrie nog beter op de kaart. Daarnaast genereren congressen inkomsten, werkgelegenheid en internationale aandacht.

Het NBTC congresteam helpt organisatoren van internationale congressen met hun kandidaatstelling en brengt hen graag in contact met een netwerk van professionele organisatoren.

 • Hoe kunnen wij u helpen?

  NBTC richt zich vooral op het voortraject: hoe haalt u een congres naar Nederland? Welke partners kunnen u hierbij helpen? Onze diensten en adviezen zijn deskundig, onafhankelijk en gratis.

  Lees meer
 • Contact

  Wilt u een internationaal congres naar Nederland halen? We helpen u graag. Neem direct contact op:

  Tel.: +31 (070) 3705705

  E-mail: [email protected]

  Lees meer